Goud haalt u uit een machine

De financiële markten zijn zeer volatiel. En u wilt natuurlijk op het juiste moment uw valuta zo snel mogelijk omzetten in waardevaste materialen. Gelukkig zijn er daarom goudautomaten.

Ex Oriente Lux is het bedrijf achter dit idee. De komende jaren wil de firma ongeveer 50 goudautomaten installeren door heel Groot-Brittannië. Zo kunnen de Engelsen tussen het shoppen door zich ook nog even met hun beleggingsportefeuille bezighouden. 

De eerste klant heeft zich al aangediend bij een machine. Het werkt hetzelfde als bij een blikjes-cola-automaat: u gooit er geld in, en vervolgens ontvangt u een reepje goud dat verpakt is in een doosje. De actuele goudprijs wordt continu bijgehouden op het scherm van de vending machine.

Zul je net zien dat uitgerekend bij u het reepje halverwege de machine blijft hangen...