Murdoch ziet af van BSkyB en Fitch waardeert Griekenland af

Dit gebeurde er terwijl u sliep. Murdoch blaast de overname van nieuwszender BSkyB af, Fitch verlaagt de Griekse kredietwaardigheid tot het laagste niveau en Burberry scoort een dikke inkomstenstijging.

[Schandaal]

Overname afgeblazen - Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft vandaag laten weten dat News Corp het bod van £8 miljard op BSkyB laat vallen. De annulering is een reactie op de 'vuurstorm' aan publieke en politieke woede inzake het afluisterschandaal. Eerder gaf de Britse premier David Cameron aan dat hij de motie van de Labour Party zou steunen die Murdoch ertoe oproept om met zijn bedrijf geen meerderheidsbelang van 61% te nemen in de nieuwszender BSkyB. Independent

Als we dat geweten hadden - Een aantal sleutelfiguren uit de familie Bancroft zegt dat ze de Wall Street Journal nooit aan Rupert Murdoch zou verkopen als ze toentertijd op de hoogte waren van de afluisterpraktijken die zich bij verscheidene kranten van News Corp hebben afgespeeld. De familie Bancroft had meer dan honderd jaar via Dow Jones & Company de Wall Street Journal in bezit, totdat News Corp de uitgever in 2007 voor $5 miljard overnam. Guardian


[Eurozone]

Afwaardering Griekse schulden - Het zat er aan te komen: Fitch heeft de kredietwaardigheid van Griekenland met vier niveaus verlaagd van B+ naar CCC. Als motivatie noemt het ratingbureau het uitblijven van een noodprogramma van het IMF en de EU, waardoor de rol van private investeerders in Griekse staatsobligaties steeds onzekerder wordt. Telegraph

Snel bezuinigen - De kosten voor het lenen van geld op de financiële markten zijn voor Italië op het hoogste niveau in tien jaar tijd. Premier Berlusconi poogt daarom de schuldenberg van het land te verlagen met een bezuinigingspakket van €40 miljard. De oppositieleiders in het parlement hebben al hun steun uitgesproken voor dit voorstel. Dat is opmerkelijk, want Italianen houden doorgaans van keiharde polarisatie. CNN


[Groot geld]

Nieuwe stimuleringsmaatregelen - Ben Bernanke was erg ingetogen over de toestand van de Amerikaanse economie. Zo verwacht hij dat de economie de rest van het jaar met een gematigd tempo zal groeien. En de werkloosheid zal volgens Bernanke slechts 'geleidelijk' dalen. Het onverwachts zwakke herstel zorgt ervoor dat de Federal Reserve wellicht naar nieuwe mogelijkheden gaat zoeken om de groei te stimuleren, aldus de voorzitter. New York Times

Kwartaalcijfers Burberry - Het modemerk Burberry heeft bekendgemaakt dat de inkomsten in het laatste kwartaal met 34% zijn gestegen. De winst kwam in het tweede kwartaal van 2011 uit op £367 miljoen. Dat is iets hoger dan de verwachtingen. De inkomstenstijging komt vooral door de uitbreiding van de luxe kledingketen in China. De aandelen van Burberry sloten 6,6% hoger na het nieuws. BBC News