Obama dreigt met 'veto' en ex-man Amy erft niks

Dit gebeurde terwijl u sliep. Obama dreigt met 'veto', ex-man grijpt naast Winehouse miljoenen en Amazon verrast beurs.

[Landencrisis]

Obama dreigt met 'veto' - De politieke strijd rond het Amerikaanse schuldendrama verhardt: Barack Obama dreigde het plan van Senaatsvoorzitter John Boehner met een presidentieel 'veto' tegen te houden, als het zou worden aangenomen. Zo ver kwam het echter niet: de stemming over het plan werd uitgesteld. Bloomberg

Downgrade van creditrating kost US mogelijk $100 miljard per jaar - Nu het er steeds meer op begint te lijken dat de Amerikaanse politici het niet eens worden over een plan van aanpak voor vermindering van de Amerikaanse schulden, neemt ook de discussie over de gevolgen toe. Volgens financieel experts zou een verlies van de AAA status de VS $100 miljard per jaar aan extra rentelasten gaan kosten. Bloomberg

[Suits]

Ex-man grijpt naast Winehouse miljoenen - Blake Fielder-Civil, de ex-man van Amy Winehouse die gevangen zit wegens diefstal, grijpt naast haar erfenis. Hoewel velen dat op basis van haar turbulente leven vol drank en drugs niet verwacht hadden, bleek de popdiva wel degelijk een testament te hebben gemaakt. Daarin staat dat haar totale vermogen, waarover de schattingen uiteenlopen van $9,8 tot $32,8 miljoen, naar haar ouders en broer gaat. Zonder testament was alles naar haar ex gegaan. Daily Finance

Proces DSK opnieuw uitgesteld - De start van het proces dat duidelijk moet maken of Dominique Strauss-Kahn werkelijk schuldig is aan verkrachting van een kamermeisje, is opnieuw uitgesteld. Dit keer naar 23 augustus. De aanklagers hebben opnieuw meer tijd nodig voor onderzoek. DSK's advocaten hebben ingestemd met het uitstel. Zij verwachten dat de aanklacht op 23 augustus geseponeerd zal worden. Bloomberg

[Groot Geld]

Amazon verrast beurs - Amazon liet gisteren weten dat de winst in het tweede kwartaal met 8% gedaald was. Dat was echter veel minder dan de markt verwacht had. De koers van het aandeel steeg dan ook prompt met 6,9%. New York Times 

Boeing 737 Thaise kroonprins aan de ketting in München - Een Boeing 737, eigendom van de Thaise kroonprins Maha Vajiralongkorn, mag de luchthaven van München niet verlaten. Eerst moet er een bedrag van 20 miljoen euro betaald zijn. Advocaten van de Duitse bouwer Walter Bau legden beslag op het toestel omdat zij nog 30 miljoen euro van de Thaise regering tegoed zouden hebben voor de bouw van een 26 kilometer snelweg in Thailand. Die werd door Walter Bau al in de jaren '90 aangelegd. Der Spiegel

Aandeel Apple door $400 grens - Het aandeel Apple Inc knalde gisteren voor het eerst door de $400 grens. Apple, waarvan de aandelen in een jaar tijd 25% meer waard werden, is daarmee hard op weg om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden. Een titel die al jaren lang in handen is van Exxon Mobil Corp. Bloomberg