Michael Moore wil de criminelen van Standard & Poor's voor de rechter

Suggestief knip-en-plak-documentairemakertje Michael Moore (weliswaar winnaar van een Oscar en Gouden Palm) wil dat Obama de CEO van Standard & Poor's voor de rechter sleept.

Dat zegt hij niet alleen, nee, hij twittert het zelfs. Moore wil dat de grote jongens van de kredietbeoordelaars hard aangepakt worden. Niet alleen voor de downgrade, maar ook omdat ze volgens Moore al verantwoordelijk waren voor de crisis in 2008.

Complot!
Hoezo dat dan? Nou, Standard & Poor's hadden de hypotheekbundels indertijd juist weer wel moeten downgraden. Dan was er geen housing bubble geweest. 'President Obama, toon wat lef en arresteer de CEO van Standard & Poor's. Deze criminelen sloopten de economie in 2008 en nu zullen ze het weer doen', aldus de filmmaker.

Hij twitterde vervolgens dat ze in Italië wel de kredietbeoordelaars aanpakken. Verder wees Moore erop dat de baasjes bij Standard & Poor's bevriend zijn met de familie Bush. Jawel, dus ook George W. Bush, Moore's gezworen aartsvijand. En iedereen die een docu van Moore heeft gezien, weet dat de wereld bestuurd wordt door een stel grote bedrijven en een kleine, machtige en zeer rijke elite. Dat kán geen toeval zijn...

Moore was nogal actief deze week, want hij riep ook nog eens op dat acteur Matt Damon president moet worden...