Los Angeles gaat Standard & Poor's terugpesten, lekker puh

Iedereen is een beetje klaar met Standard & Poor's. Eerst gaan ze de VS downgraden en nu ook nog een investeringsportofolio van de stad Los Angeles. L.A. is het zat en gaat S&P terugpesten!

De kredietbeoordelaar doet namelijk ook de ratings voor de investeringen van Los Angeles. En dat was heel leuk, maar onlangs besloot S&P een investeringsportofolio van $7 miljard van de City of Angels te downgraden van een AAA-status naar AA (flashback!).

L.A.A.
Net als met de downgrade van de nationale schuld in de VS kun je dan twee dingen doen. Of je accepteert het en je gaat aan de slag met het probleem, of je wordt heel boos op Standard & Poor's, zegt dat ze er niks van begrijpen en je doet niks (met bijvoorbeeld een housing bubble en een wereldwijde crisis als gevolg). Los Angeles doet - jawel - het tweede.

Want vanaf nu heeft L.A. geen behoefte meer aan de diensten van S&P. De ingehuurde rekenwonders kunnen de deur uit. 'We have really lost faith in S&P's judgment', reageert het bestuur van de stad.

Corrupt flutsysteem
Ja... Lekker terugpesten en het bespaart L.A. $16.000 per jaar, maar volgens Business Insider toont het de corruptie van het hele kredietbeoordelingssysteem aan.

Standard & Poor's is namelijk een bedrijf dat winst moet maken, geen overheidsorgaan of iets dergelijks. En als klanten je ontslaan omdat ze het niet eens zijn met je ratings en je wil toch winst maken als bedrijf, wat doe je dan? Precies.