Madonna maakt puinhoop van haar liefdadigheidsproject

Madonna had het een idee om een schooltje te bouwen in het arme Malawi. Boeren moesten dan wel even wijken want er was ruimte nodig. Een jaar na de eerste aangelegde steen staat er nog steeds geen fatsoenlijk lokaal.

Maar er lopen wel meer dingen niet op rolletjes. Zo was er sprake was van financieel wanbeleid door de liefdadigheidsorganisatie van Madonna Raising Malawi. Er werden enorme bedragen besteed aan luxe dingen voor de werknemers van het goede doel. Daarom besloot de rijpe zangeres wat mensen op straat te zetten. Alleen zijn de medewerkers het er niet mee eens.

Aan die school wordt dus nog steeds niet echt gewerkt. Ondertussen stijgen de voedselprijzen en willen de boeren die hun land hebben verlaten, graag weer voedsel verbouwen. Logisch.