HP stopt met TouchPad en 3.500 ontslagen bij Bank of America

Dit gebeurde terwijl u sliep. HP snijdt diep en stopt TouchPad en webOS smartphone, Bank of America ontslaat 3.500 mensen en Ferrari gelooft niet in elektrische auto's.

[Tech]

HP maakt dramatische keuzes - HP, 's werelds grootste personal computerfabrikant, trekt de stekker uit TouchPad en de webOS smartphone lijn, zet de pc divisie in de etalage en koopt Britse softwaremaker Aotonomy voor $10,2 miljard in contanten. HP baasje Leo Apotheker maakte deze dramatische herstructurering gisteren bekend. Hij wil HP op deze manier goed positioneren in software en informatie, om zo de 'next generation informationplatform' te kunnen maken.  'Zachte heelmeesters maken stinkende wonden' , moet hij gedacht hebben. Hoe kan het ook anders, met zo'n achternaam. CNN Money

Lenovo verdubbelt kwartaalwinst - Lenovo, de Chinese computerfabrikant, maakt gisteren beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. De winst steeg met 98% ten opzichte dezelfde periode een jaar eerder. De winstexplosie werd veroorzaakt door hogere verkopen en 46% hogere export. Toch daalde de koers van het aandeel, onder invloed van mogelijk stagnerende verkopen in de VS en Europa. BBC

7-jarige maakt iPhone app - Connor Zamary is de jongste iPhone ontwikkelaar ter wereld. De 7-jarige bedacht zijn iPhone app Toaster Pop niet alleen zelf, hij zocht en vond ook investeerders, maakte Powerpoint presentaties, vulde de hele papierwinkel in en organiseerde conference-calls met ontwikkelaars aan de West Coast. Fox News

[Landencrises]

Bank of America onslaat 3.500 mensen - Bank of America heeft gisteravond bekend gemaakt 3.500 mensen te gaan ontslaan. De ontslagen vallen binnen alle afdelingen van de bank en moeten eind september zijn gerealiseerd. Wie dan nog bij BofA werkt is nog steeds niet zeker van zijn baan. Er wordt namelijk gewerkt aan een ander reorganisatieplan dat nog eens duizenden ontslagen tot gevolg kan hebben. Reuters

CNBC anchormen krijgen ruzie tijdens uitzending - Dat de aanhoudende daling van aandeelkoersen niet alleen bij beurshandelaren maar ook bij anderen de emoties hoog doet oplopen, bleek gisteren. Toen kregen CNBC presentatoren Jim Cramer en Simon Hobbs gedurende de live uitzending hooglopende ruzie. Business Insider

[Suits]

News Corp houdt rekening met vertrek James Murdoch - Het management van News Corp houdt rekening met een mogelijk vertrek van hun baasje James Murdoch. Volgens ingewijden is het niet denkbeeldig dat Murdoch genoeg heeft van alle heisa rondom het hacking schandaal en even rust wil. Het senior management zou al nadenken over hoe op dat vertrek gereageerd zou moeten worden. Reuters

[Jets & Jachten]

Ferrari baasje gelooft niet in elektrische auto's - Luca di Montezemolo, hoogste baas bij Ferrari, heeft geen vrienden gemaakt onder milieuactivisten. Hij vertelde gisteren niet te geloven in de elektrische auto als middel om de CO2 uitstoot te verminderen. Ferrari zal er dan, als het aan hem ligt, ook nooit één maken. Montezemolo ziet meer heil in de hybrid Ferrari. Dat is volgens hem de toekomst en hij hoopt die over enkele jaren te kunnen presenteren. BBC