The morning after: Amsterdam Polo Trophy

Op ongetwijfeld de enige mooie nazomerdag die Amsterdam gegund is mochten de heren (en enkele dames) het mooiste paard van stal halen om hun polokunsten te showen. Geen verplichting tot hoedjes op deze polodag, wel tot het aantrappen van de losgeploegde pollen.

Zo'n potje polo gaat er soms enigszins hardhandig aan toe

Hoewel de Amsterdam Polo Trophy bekend staat om haar relaxte sfeer en een dresscode hier nauwelijks van toepassing is, was het gehalte Scapa polo's, Larense boots en double breasted blazers aanzienlijk hoger dan u van het Amsterdamse Bos mag verwachten. En gelukkig maar, u zult maar een dagje polo plannen en tussen het plebs terechtkomen. Nee, de sfeer was waanzinnig, het weer on-Nederlands zonnig en de Veuve in voldoende mate aanwezig.

Een perfecte zonnige dag om in het Amsterdamse Bos door te brengen

Polo is een vermakelijke sport. Zeker met de flauwe maar heerlijk Engelse opmerkingen van de speaker die uitleg gaf over alles wat er op het veld gebeurde, of eigenlijk alles wat er door zijn hoofd ging. Na een geslaagde laatste match was het alweer tijd voor het diner bij Dante, gevolgd door de officiële polo afterparty. U hoeft er niet bang voor te zijn dat polo niet leeft in de Amsterdamse binnenstad, Dante heeft werkelijk waar nog nooit zo vol gestaan.

Aan flessen in ieder geval geen gebrek bij Dante

Wat heeft u gemist?
Een fantastische polodag, dat staat vast. De afterparty kon de dag echter niet overtreffen. Dante was zo druk dat een tripje bar enkele blauwe tenen en een half uurtje duwen opleverde. Het contrast van een superfijne dag in het bos, genietend van polo in de zon met een benauwd en overcrowded feestje kon niet groter zijn. Hopelijk heeft u net als uw partygirl niet te hard geprobeerd er nog een feestje van te maken en bent u ook vroeg afgehaakt, om thuis nog even na te genieten van een fantastische dag.

Bartenders-on-high-speed om de menigte polofans te bedienen