Quantas vliegt weer en hackjournalist zelf gehackt

Dit gebeurde er terwijl u sliep. De luchtvaartmaatschappij Quantas moet na twee dagen van stakingen weer beginnen met vliegen, de Nederlandse onderzoeksjournalist Brenno de Winter is gehackt en 'we' zijn met 7-miljard.

[Big corps]

Quantas vliegt weer  - Vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Quantas gaan vandaag weer vliegen. Quantas houdt in Australië al twee dagen op rij vliegtuigen aan de grond, volgens een commissie die door de Australische regering is ingesteld geeft dit de economie te veel schade en moet Quantas weer gaan vliegen. Quantas-medewerkers voeren door middel van stakingen actie voor hogere lonen en het vertrek van de directie. Door de stakingen zijn zo'n 70.000 passagiers gedupeerd en is achterstallig onderhoud ontstaan aan de ruim 250 vliegtuigen. BBC

PM Japan weet het niet meer met Olympus  - Yoshihiko Noda, de Minister President van Japan, heeft Olympus om opheldering gevraagd over een paar controversiële betalingen. Volgens Noda brengt de situatie Japan’s goede reputatie van strak geregelde economie in gevaar. Financial Times


[Wereld]

Barrosso en Van Rompuy vragen hulp G20 – De EU-baasjes Barrosso en Van Rompuy hebben leden van de G20 een brief gestuurd waarin ze hebben gevraagd om ‘support’. De G20-leiders komen volgende week bijeen, volgens Van Rompuy en Barrosso is een samenwerking tussen EU-landen (met het oog op het deze week gesloten verdrag) en G20 landen cruciaal bij het oplossen van de economische crisis. Telegraph

Japan gaat nucleaire technologie exporteren – De regering van Japan (onder leiding van Minister van BuZa Koichiro Gemba en zijn Indische vriendje S.M. Kirshna) heeft een plan opgesteld dat Japan de mogelijkheid geeft om nucleaire technologie en kennis naar India en Vietnam te exporteren. Met India is er al een deal, met Vietnam wordt die waarschijnlijk vandaag gemaakt. Het exporteren van nucleaire kennis en technologie is al een tijdje een pijler van de Japanse economische groei, deze was echter tijdelijk onderbroken na het ongeluk met de Fukushima Daiichi centrale. The Wall Street Journal

Japan neemt maatregelen in valutamarkt – De Japanse overheid heeft sterke maatregelen genomen om de koers van de Yen weer wat lager te krijgen. Volgens de Japanse minsiter van Fianciën weerspiegelde de Yen niet echt de ware aard van Japans’ economie, tevens was er met een dermate hoge koers niet te werken in Japans huidige economische situatie waarin het land moet herstellen van de aardbeving en tsunami eerder dit jaar. Reuters

Wereldbevolking haalt 7 miljard – Vanaf vandaag lopen er zeven miljard mensen rond op aarde. Dat is snel, pas 12 jaar geleden hebben we de 6 miljard-mijlpaal gehaald. CNN zet dit weerzinwekkende getal in perspectief: CNN


[Internets]

Hackjournalist zelf gehackt – De Nederlandse onderzoeksjournalist Brenno de Winter (onder andere bekend van de term ‘lektober’) is gehackt. De Winter heeft de afgelopen maanden veel gedaan om slecht beveiligde websites aan de kaak te stellen, maar nu wisten via het emailprogramma Twig in De Winters server te komen, waar duizenden mails en andere gegevens staan. Volgens De Winter is dat een eigen fout. De hackers hebben in een zelf uitgebrachte verklaring laten weten dat ze vonden dat de Winter te ver ging bij het vestigen van de aandacht op de beveiliging van privacygevoelige informatie. Webwereld