Presidentskandidaat tegen Occupy'ers: ga 'ns in bad

De presidentsverkiezingen in de VS zijn nog een jaar van ons verwijderd, maar in de VS gaat er geen dag voorbij zonder een akkefietje. Nu weer een eerlijk, herkenbaar Republikeins geluid van Newt Gingrich.

Gingrich, voormalig fractieleider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, is een potentiële kandidaat voor de Republikeinen - op dit moment leidt hij zelfs de peilingen, vlak voor Mitt Romney. Gingrich en zes andere kandidaten spraken elkaar afgelopen weekend op een Thanksgiving Family Forum. Vraagje van de moderator: wat betekent persoonlijke verantwoordelijkheid in de maatschappij? Antwoord van Gingrich, vrij naar John Smith: If you don't work, you don't eat. En dat geldt volgens hem ook voor de Occupy-beweging. 

'They take over a public park they didn’t pay for, to go nearby to use bathrooms they didn’t pay for, to beg for food from places they they don’t want to pay for, to obstruct those who are going to work to pay the taxes to sustain the bathrooms and to sustain the park so that they can self-righteously explain that they are the paragons of virtue to which we owe everything [...] Go get a job. Right after you take a bath.' 

De hele discussie is hier te zien (lol-quote op 70 minuten)

Gingrich is uiteraard niet de enige die de Occupy'ers afzeikt: onze vrienden van South Park zijn ook weer in full swing.