Het kerstgevoel van Start People: YOU'RE FIRED. Keer 100

Vrede op aarde, in alle menschen een welbehagen, Gloria in excelcis deo. Het zijn weer die heerlijke dagen van het jaar. Tenzij u bij Start People werkt(e).

Bij het Almeersche uitzendbureau is het namelijk vandaag bijltjesdag. Eind november maakte het bedrijf al bekend dat het fiks moest gaan reorganiseren. Want de grootafnemende overheid bezuinigt, en dat voelt het uitzendbureau maar al te goed.

Middle managers
Bij die bekendmaking van de reorganisatieplannen werd vermeld dat van de 230 fte er zo'n 100 gingen verdwijnen, met name op het hoofdkantoor. Een kleinere directie, minder middle management, en minder area-managers. Tot dusver was het nog niet bekend wie een baanloze kerst tegemoet ging, maar vandaag worden de envelopjes rondgedeeld, zo melden diverse bronnen ons. Vorige week werd een sociaal plan goedgekeurd.

We kunnen ons voorstellen hoe op dit moment de sfeer is, daar in Almere. Naar verluidt bestaat één afdeling van 26 man na 1 januari nog uit welgeteld negen personen. Een schrale troost: het gaat sowieso niet zo lekker in de uitzendbranche. Start People was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Wij denken alvast met mededogen aan de achterblijvers, want je zult het maar hebben, survivor's syndrome. Weten ze bij Start People alles van.