Sushiketen verliest $600k op 1 vis en ex-CEO Olympus geeft het op

Dit gebeurde er terwijl u sliep. Een Japanse Sushiketen betaalde $750.000 voor een vis, maar dat was 6 ton te veel, de ex-CEO van Olympus hoeft geen baas meer te worden en de Euro staat alweer - zucht - historisch laag.

[Big corps]

Sushiketen verliest $600k op één vis – Kiyomura K.K. - een sushiketen in Japan - is door toenemende buitenlandse concurrentie gedwongen om stukjes vis die normaal $74 kosten nu te verkopen voor $5 per stuk. De vis kostte $730.000 in totaal en wordt verdeeld in 10.000 stukjes (filmpje!), de handelaar verwacht meer dan $600.000 op de vis te verliezen. Bloomberg

Eindelijk: G.M. maakt Volt betrouwbaar – General Motors gaat eindelijk haar zielige boodschappending hybride auto, de Volt, aanpassen aan veiligheidsnormen. Rond de batterij waren het stalen beschermframe en de koeling niet in orde, de auto kon hierdoor bij een botsing in makkelijk brand vliegen. General Motors gaat deze onderdelen nu rap verbeteren om de auto snel door de Amerikaanse veiligheidskeuringen te krijgen. The New York Times

Recordaantal Mercedessen verkocht – Daimler AG, de moederonderneming van Mercedes-Benz, maakte gisteren bekend dat Mercedes-Benz afgelopen jaar een recordaantal voertuigen heeft verkocht. Mercedes-Benz heeft 1,36 miljoen auto's/busjes/vrachtwagens verkocht, dat is een toename van 7,7% in verkoopaantallen ten opzichte van vorig jaar.  The Wall Street Journal


[Suits]

Ex-CEO Olympus geeft het op – Michael Woodford - de weggepeste CEO van Olympus - heeft zijn poging om opnieuw de top van Olympus te bereiken gestaakt. Woodford werd ontslagen nadat hij de wereld buiten Olympus attent maakte op een 'gat' in de begroting van het bedrijf waar heel veel geld (illegaal?) in verdween, sindsdien botert het niet meer zo tussen hem en de andere baasjes. The Wall Street Journal


[Crisis]

Amerika bezuinigt op defensie – Barack Obama kondigde gisteren bezuinigingen en hervormingen in het Amerikaanse leger aan. Volgens Obama is dit mogelijk omdat nu de oorlogen in Irak en Afghanistan – voor de V.S. dan - ten einde komen. Obama houdt het wel lekker Amerikaans: 'Ons leger zal inkrimpen, maar de wereld moet weten dat de V.S. zijn militaire superioriteit zullen behouden'. NOS

Eurokoersen weer gedaald – De koers van de Euro heeft alweer een historisch dieptepunt bereikt. Onze munt is tegenwoordig nog maar $1,2780 waard, dat is het laagste van de afgelopen 16 maanden. De stand ten opzichte van de Yen is nog verontrustender, die is het laagst in 11 jaar. De lagere koers komt - u raadt het al - door een afnemend wereldwijd vertrouwen in de Europese banken. BBC