Tip voor ambitieuze studenten: geen Nazi-drankspelletjes doen

Picture this: een groep van 150 studenten van de prestigieuze London School of Economics gaat een weekje skiën in Val d'Isère. 's Avonds een guitig drankspelletje-met-nazi-thema. Joodse jongen boos. Breekt neus.

Het bestuur van de London School of Economics is uiteraard not amused om te horen dat de groep studenten, die in december in Val d'Isère een weekje ging wintersporten, 's avonds na het skiën een drankspelletje deed. En niet zomaar juffen of kaartjeblazen, nee, de groep speelde een nationaal-socialistische variant van 'Kings' of 'Ring of Fire', denkt The Guardian

Daarbij liggen (zoals dit artikel in Vice omschrijft) de kaarten in de vorm van een hakenkruis op tafel. Elke kaart heeft een eigen opdracht, meestal iets van: DRINKEN! NU!, maar ook 'breng de Hitlergroet' of 'Val Polen binnen'. Intussen, zoals dat met drankspelletjes gaat, klonk daar in Val d'Isère het nodige antisemitische gebral bij en vlogen de Godwins lustig over tafel.

Neus
Een tikje hersen- en smakeloos, vond ook één van de meegereisde studenten, niet geheel toevallig vanwege zijn joodse achtergrond. Wat er precies gebeurd is, daarover zijn de bronnen vaag (want drank), maar de joodse jongen trok zich terug uit het spelletje, kreeg ruzie met een medestudent, en hield er een gebroken neus aan over. 

Vanzelfsprekend is de LSE geschokt door dit alles. De respectabele Britse universiteit brengt al decennia wereldleiders (als JFK en de halve familie Khadaffi) en nobelprijswinnaars (zoals Paul Krugman en Bertrand Russel) voort. Nazi-drankspelletjes behoren niet tot het officiële curriculum. De betrokken studenten kunnen daarom 'disciplinary action' verwachten.

Britten & nazi's
Beetje flauw is het wel: Britten houden gewoon van Nazi's, zeker in combinatie met vrouwen en / of drank en Nazi-liedjes. Zie Max Mosley, Bernie Ecclestone, prince Harry, Aidan Burley etc, etc.