CEO overleden in vliegtuigcrash en Apple ruziet met aandeelhouders

Dit gebeurde er terwijl u sliep. Een CEO stortte dit weekend neer met zijn privévliegtuig, Apple heeft ruzie met de aandeelhouders en de New York Giants hebben de Super Bowl gewonnen.

[Suits]

CEO overleden in vliegtuigcrash – De 51-jarige Steven Appleton, chairman en CEO van Micron Technology, is dit weekend overleden toen hij crashte met zijn eigen vliegtuig. Appleton vloog solo in zijn Lancair, het toestel had voorafgaand aan deze vlucht slechts één keer gevlogen. The Wall Street Journal


[Aandeelhouders]

Aandeelhouders Olympus steken koppen bij elkaar – Op 20 april heeft Olympus een noodvergadering georganiseerd voor haar aandeelhouders. De agenda is nog onbekend, maar het zal met de nieuwe top van het bedrijf te maken hebben. Halverwege maart wil het bedrijf een nieuwe raad van bestuur hebben en in april een nieuw management. Op dit moment lopen bij Olympus rechtszaken tegen 19 topmannen: die hebben allemaal te maken met het boekhoudschandaal. Bloomberg

Ruzie bij Apple – Apple zal van haar aandeelhouders dit jaar wat tegengas krijgen; die vinden dat leiders oneerlijk gekozen worden. Aandeelhouders willen dat executives voortaan democratisch worden verkozen. Op dit moment hanteert Apple een ingewikkeld systeem waarbij alleen tégen kandidaten kan worden gestemd. The Financial Times


[Big Corps]

Glencore en Xstrata nemen laatste details door – In het Nieuws van 5 tot 9 van afgelopen vrijdag meldden we al dat er verkennende overnamegesprekken waren tussen Xstrata en Glencore; volgens Reuters zijn die gesprekken inmiddels al een stuk verder gevorderd. De bedrijven zouden de laatste details van de samenvoeging aan het doorspreken zijn. Aanstaande donderdag komen ze met een plan. Reuters

Caterpillar sluit fabriek in Canada – Na een lange strijd over lonen en arbeidsvoorwaarden sluit de top van Caterpillar een 62-jaar oude fabriek in London, Ontario. In de fabriek werden locomotieven gemaakt, maar de arbeidskosten waren substantieel hoger dan bij fabrieken in de VS. En dan sluit je de tent, wel jammer voor de 450 werknemers die nu op straat staan. The Wall Street Journal


[Eurocrisis]

Crisisoverleg in Griekse politiek – Lucas Papandemos heeft gisteravond een crisisoverleg gehouden met zijn maatjes uit de Griekse regeringscoalitie. De regeringspartners moeten het eens worden over de economische hervormingen die Europa en het IMF van Griekenland eisen in ruil voor economische steun. De EU en het IMF willen dat de Griekse lonen omlaag gaan, zodat de Griekse concurrentiepostie beter wordt. Griekse vakbonden zijn het hier uiteraard niet mee eens. Bij het schrijven van dit artikel is er nog geen akkoord. BBC


[Sport]

New York Giants winnen Super Bowl - De New York Giants hebben gisteren de finale van het Amerikaanse footballseizoen gewonnen. In de Super Bowl werd afgerekend met de England Patriots (21-17). De New York Giants maakten de beslissende punten pas in de laatste minuten van de wedstrijd. The New York Times