Van Praag verlaat Goldman en RBS-CEO dacht aan stoppen

Dit gebeurde er terwijl u sliep. De belangrijkste pr-man van Goldman vertrekt, de CEO van RBS dacht aan opgeven en Amerika heeft nieuwe regelgeving ontworpen om belastingontduiking tegen te gaan.

[Suits]

PR-icoon vertrekt bij Goldman - Lucas van Praag (een Brit, geen Nederlander) gaat Goldman Sachs verlaten. Na twaalf jaar trouwe dienst, vertrekt de communicatiekoning tegen het einde van maart bij zijn werkgever. Hij blijft nog wel voor de bank werken als consultant. Van Praag is het hoofd van de communicatieafdeling en heeft het in 2006 bij de elitezakenbank weten te schoppen tot de hoogste rang, als partner dus. U kent hem natuurlijk vooral van zijn fittie met Het Parool. Bloomberg

Hester dacht aan opstappen - Stephen Hester, de CEO van Royal Bank of Scotland, heeft overwogen om af te treden na alle ophef over zijn bonus van £1 miljoen, zo zegt hij zelf. Nadat heel Groot-Brittannië over zijn beloning kotste (figuurlijk), voelde hij 'deeply depressing moments.' Uiteindelijk heeft Hester wel de bonus afgewezen, maar opstappen vindt hij zwak. De ophef had te maken met het feit dat RBS voor meer dan 80% in handen is van de staat. The Telegraph


[Bureaucraten]

Big Brother is watching tax payers - De Verenigde Staten hebben internationale regelgeving ontworpen die het tegen moet gaan dat Amerikanen belasting kunnen ontwijken via een buitenlandse bankrekening. De wet, bekend als de Foreign Account Taks Compliance Act, geeft buitenlandse financiële instanties de mogelijkheid om gedetailleerde informatie van Amerikaanse cliënten door te spelen aan de Internal Revenu Service (fiscus). Als de banken niet meewerken, kunnen ze te maken krijgen met boetes van Amerikaanse hand. The Wall Street Journal

Schiet toch eens op - Na drie dagen van vertragingen, heeft de Griekse premier Lucas Papademos eindelijk gisterenavond gesproken met de leiders van zijn interim-regering. Het is niet zo dat er uit deze vergadering een definitief antwoord op nieuwe bezuinigingsmaatregelen komt, maar het lijkt er op dat er progressie in zit. Als Griekenland niet snel met plannen komt, krijgt het zijn aankomende tranche niet en zal het failliet gaan. The New York Times


[Big Corps]

Slecht cijferdebuut voor Groupon - Het is voor het eerst dat Groupon als beursgenoteerd bedrijf zijn kwartaalcijfers naar buiten brengt. En die zijn niet zo goed. De online marktplaats maakte een verlies van $42,7 miljoen, ofwel 8 cent per aandeel. Er is troost: een jaar eerder werd er nog een verlies van $378,6 miljoen gemaakt. Een stijgende lijn dus. En... de omzet was bijna verdrievoudigd. ABC News

Cisco boekt goed resultaat - Cisco heeft de verwachtingen overtroffen waardoor de aandelen met 3% stegen na sluiting van de beurs. 'It’s a journey, but it’s a good start', zegt CEO John Chambers. In het afgelopen kwartaal haalde het ict-netwerkbedrijf een winst van 47 dollarcent per aandeel tegenover 37 dollarcent per aandeel een jaar eerder. De inkomsten stegen met 10% naar $11,5 miljard. CNBC