Bankiers Lloyds niet akkoord met terugvordering bonus en Griekenland krijgt noodpakket [Terwijl u sliep]

[Beloning]

Eens een bonus, altijd een bonus - Lloyds heeft gisteren bekendgemaakt dat het van plan is om voor meer dan £1 miljoen aan bonussen terug te vorderen van bankiers die verantwoordelijk worden gehouden voor de verkoop van woekerpolissen. Maar de (voormalige) krijtstrepen van de Britse bank, waaronder ex-CEO Eric Daniels, zijn niet van plan om ook maar iets van hun bonus over 2010 in te leveren. Lloyds pakt Daniels het hardst aan: hij zou £580.000 van zijn £1,45 miljoen terug moeten geven. Financial Times

Minder bonus voor CEO van BofA - De directeur van Bank of America ontvangt voor zijn prestaties in 2011 ongeveer $5,9 miljoen in aandelen. Deze bonus is overigens wel voor een groot deel afhankelijk van zijn toekomstige resultaten. Daarnaast krijgt Brian Moynihan geen contante bonus en zijn salaris blijft voor 2012 hetzelfde ($950.000). In totaal kan hij dus over het afgelopen jaar ongeveer $6,9 miljoen innen. In 2010 was dat nog $10 miljoen. Bloomberg 


[Big Corps]

Nog een mega deal voor Boeing - Boeing heeft voor $1,5 miljard passagiersvliegtuigen verkocht aan Pakistan International Airplanes. Voor het pak geld ontvangt de koper vijf 777-300ER’s plus de kooprechten voor nog eens vijf vliegtuigen van hetzelfde model. Vorige week kocht het Indonesische Lion Air ook al maar liefst 230 vliegtuigen voor $22,4 miljard bij Boeing – de grootste deal ooit uit de industrie, zowel qua volume als bedrag. De deals zijn zeer welkom omdat de Amerikaanse regering flink in zijn defensiebudget snijdt, waardoor de vliegtuigbouwer afhankelijker is van commerciële vliegmaatschappijen. Fox Business

Wal-Mart richt pijlen op e-commerce in China - Wal-Mart koopt een meerderheidsbelang van 51% in het Chinese e-commercebedrijf Yihaodian. De Amerikaanse supermarktgigant hoopt daarmee het hoofd te kunnen bieden aan de stijgende concurrentie in de snelst groeiende economie van de wereld. Volgens China-analist James Roy is dat een goede keuze: ‘E-commerce has been booming for years in China and in many other sectors, and it has only been very recently that it is for supermarket type of goods.’ Economic Times


[Eurozone]

Klaar om de Grieken te redden - Na maanden van intensief onderhandelen zijn de ministers van Financiën uit de eurozone klaar om Griekenland van de ondergang te redden. De Franse schatkistbewaarder Francois Baroin zegt dat Griekenland aan alle voorwaarden voldoet om de €130 miljard te ontvangen van de trojka. In ruil daarvoor hebben de Olympiërs beloofd flink te bezuinigen. The New York Times

Europese banken vluchten naar veiligheid - De grote Europese banken stallen vanwege nieuwe regelgeving en angstige tijden enorme bedragen bij de centrale banken. In de jaarlijkse resultaten is te zien dat de acht grootste banken uit Europa maar liefst een totaal van $816 miljard in cash en depositos bij de centrale banken hebben gestald. The Wall Street Journal