Lekker op de crosstrainer met George Soros en Jack Welch

Mocht u graag een keertje willen sporten naast George Soros, Paul Volcker of oud-General Electric-baas Jack Welch, dan kan dat. De sportschool in Manhattan waar de heren meerdere keren per week te vinden zijn, is open voor klanten.

En omdat er in de gym van John Sitaras behoorlijk wat welvarende types de nodige squats en abdominal crunches doen, denkt u natuurlijk dat het lidmaatschapsgeld astronomisch is. Welnu, dat valt mee, blijkt uit dit stuk in The New York Times. Zeker in vergelijking met andere celeb- of op Wall Street gerichte sportscholen annex wellness-zwembad-bowlingbanen, die invite-only zijn en algauw 10k per jaar vragen, naast enkele duizenden dollars aan initiation fee.

Toewijding
De school van Sitaras kost 150 dollar per maand, met de verplichting om twee keer per week een trainingsessie à 115 dollar af te nemen. Maar goed, daarvoor heb je dan wel een persoonlijk pakket dat precies afgestemd is op de vermogens van de eigen spieren en gewrichten. Het enige dat Sitaras verlangt, is toewijding aan het persoonlijke trainingsprogramma. Zwembaden en wellness-arrangementen zijn er niet. 

De 81-jarige George Soros werd enthousiast nadat zijn 26-jarige zoon tientallen kilo's kwijtraakte bij Sitaras. Vervolgens tipte hij zijn maatje Paul Volcker (oud Fed-baas). En zo lopen er behoorlijk wat power houses rond in de gym, gemiddeld van een jaar of 40 en man. 

Handel
Sitaras is van huis uit bodybuilder, en richtte in 2007 zijn eigen sportschool op met geld en zakelijk advies van de Wall Street-honcho's die hij trainde. Tussen de workouts door wordt er af en toe driftig gehandeld en zaken gedaan. En Sitaras zorgt er persoonlijk voor dat zakelijke vijanden niet per ongeluk tegelijkertijd met elkaar in dezelfde ruimte zijn. 

Eigenlijk een soort grote zandbak voor de superrijken, schrijft The Times. 

Mr. Sitaras recalls one member, whom he did not want to name, who used to snap his fingers, insisting that the background music be changed to classical when he arrived and demanding access to certain equipment immediately, even if someone else was using it. Members were shocked when Mr. Sitaras revoked his membership.

'In their world, they’re at the center of their own universe, but when they come here, each one is not more important than the other, and everyone is on an even playing field,' he says. 'It’s about managing personalities — big, big, strong personalities — and I want them to learn how to get along in the sandbox.'

Lees het hele verhaal - inclusief epic foto - hier.