Nieuwe iPad heeft verbeterd scherm en Toyota roept bijna 700.000 wagens terug [Terwijl u sliep]

[Apple]

iPad 3 heeft een goed scherm. So what? - De chefs van Apple hebben gisteren in Californië de nieuwe iPad onthuld. De kwaliteit van het HD-scherm van de tablet schijnt minstens net zo goed te zijn als die van een thuistelevisie. 'You all have an HDTV at home, 1080p — an iPad has more pixels', aldus topman Phil Schiller. Mooie praat, maar is dat belangrijk? Het ding wordt vooral gebruikt voor het internet, waar nog nauwelijks HD aanwezig is. En een youtubefilmpje blijft dezelfde kwaliteit houden, daar kan zelfs een supersonisch scherm weinig aan veranderen. Voor $499 (schraalste versie van 16GB) kunt u bijvoorbeeld wel haarscherpe foto's bekijken. Fox News

Apple op zijn top? - Nadat de nieuwe iPad gisteren werd onthuld, stegen de aandelen van de bedrijven die mee-eten uit de handelsketen van de nieuwe tablet. Telecomboeren AT&T en Verizon kregen er bijvoorbeeld een half procent bij. Vreemd genoeg bleef hoofdrolspeler Apple op een marginale winst van 0,08% steken. Is het meest waardevolle beursbedrijf ter wereld op zijn top? CNBC


[Auto's]

Bijna 700.000 Toyota’s worden teruggefloten - Toyota gaat in Amerika meer dan 681.000 auto's en trucks terugroepen vanwege potentiële problemen. Het gaat om 495.000 Tacoma pick-ups van het jaar 2005 tot 2009 waar een onderdeel in het stuur moet worden vervangen. Daarnaast mankeert er bij 70.500 bolides van het model Camry en 116.000 Venza's afkomstig uit 2009 tot 2011 iets aan het remlicht. De Japanse automobielboer zegt dat er nog geen ongevallen bekend zijn. Maar voor het geval dat, snapt u. Fox Business

De tikkende (auto)bom in Europa - Wij Europeanen hebben het maar al te druk met onze homemade crisis. Maar volgens The New York Times is er nog een tikkende tijdbom die een hoop groei en banen kan vernietigen. Er zijn op het continent namelijk veel meer autofabrieken dan dat de economie kan dragen. 'All of the car manufacturers have capacity problems — all of them', meent Carlos Ghosn, hoofd van de Nissan-Renault coöperatie. The New York Times


[Amerika]

Amerikanen lenen weer - De Amerikanen zijn de laatste tijd weer aan het doen waar ze goed in zijn: leven op de pof. Het consumentenkrediet steeg in januari met 8,6%, ofwel $17,7 miljard, naar een totaal van $2,54 biljoen. Dat maakt het de vijfde opeenvolgende maand dat consumenten weer meer zijn gaan lenen. De kredieten bestonden vooral uit studentenleningen verstrekt door de federale overheid, dus het is de vraag of het een signaal is van economische groei. CNBC

... en zijn productiever maar ook duurder - De arbeidsproductiviteit van Amerikanen is gegroeid in het vierde kwartaal, maar wel in een langzamer tempo. Dat is jammer want tegelijkertijd zijn de arbeidskosten gestegen. Joe the Plumber was in het vierde kwartaal 0,9% productiever, maar zijn arbeidskosten waren ook 2,8% hoger. Bloomberg


[Beleggen]

Treasury verkoopt belang in AIG - De Amerikaanse Treasury wil $6 miljard aan aandelen verkopen van American International Group. In 2008 werd AIG door de overheid gered nadat de verzekeraar in de problemen kwam door zijn investeringen in rommelhypotheken. AIG heeft al aangegeven $3 miljard van de aandelen over te willen nemen. Business Week