Curatoren leggen beslag op twee huizen van Dirk Scheringa en Britse bank schendt Amerikaans handelsverbod met Iran [Terwijl u sliep]

[Suits]

Dirk in de narigheid - De DSB-nachtmerrie achtervolgt Dirk Scheringa nog steeds. En hoe: curatoren stellen de voormalige directeur aansprakelijk voor het omvallen van zijn bank en willen van hem €20 miljoen euro zien. Er zijn alvast twee huizen in beslag genomen. Op beide woningen zit overigens een hypotheek. De curatoren zitten ook achter de spaarcentjes van Ome Dirk aan. RTLZ

Terug in handen van de oprichter - De oprichter van Best Buy wil het Amerikaanse elektronicabedrijf terugkopen voor $8,5 miljard. Richard Schulze, onlangs opgestapt als voorzitter, heeft een brief gestuurd naar het bestuur. Credit Suisse, de financieel adviseur van Schulze, denkt dat de oprichter, die zelf $1 miljard zal bijdragen, dat geld wel bij elkaar gaat krijgen. The Telegraph 


[Beurs]

De grote winnaars van Facebook - Er zijn niet alleen maar verliezers bij het beursavontuur van Facebook. De beleggers die hebben gespeculeerd op een koersdaling, kunnen inmiddels al rendementen tot 500% bijschrijven. Het aandeel van Facebook is sinds zijn eerste handelsdag tot nu toe met 45% gekelderd. Prima moment om die putopties nu te cashen. Bloomberg

Knight krijgt reddingsboei - Knight Capital heeft een reddingslijn van $400 miljoen gekregen van investeerders. Voor dit noodbedrag krijgt de groep beleggers een meerderheidsbelang in het bedrijf. Vorige week verloor het New Yorkse effectenhuis Knight Capital naar schatting $440 miljoen door een computerfout. Sharecast


[Banken]

Britse bank doet tóch zaken met Iran - Standard Chartered heeft de Amerikaanse wet overtreden door voor $250 miljard aan krediet verhandeld te hebben met Iran. Amerika heeft al een tijdje financiële transacties met Iran verboden omdat de Islamitische Republiek bezig zou zijn met de ontwikkeling van kernwapens. In onderschepte email werd de stemming bij de Britse bank duidelijk: ‘You f---ing Americans. Who are you to tell us, the rest of the world, that we're not going to deal with Iranians’, aldus een bankier. CNBC


[Amerika]

Romney the fundraiser - Voor de derde maand op een rij heeft Mitt Romney meer geld opgehaald dan Obama. De Republikeinse gouverneur haalde in juli $101,3 miljoen op terwijl de Democratische president $75 miljoen bij elkaar harkte. Fox News 

Regering-Obama wil sporters fiscaal tegemoet komen - Het Witte Huis wil een wet ondertekenen die ervoor zorgt dat Olympische sporters belastingvoordelen krijgen op hun prijzengelden. Amerikaanse sporters krijgen van het U.S. Olympic Committee deze Zomerspelen $25.000 voor goud, $15.000 voor zilver en $10.000 voor brons. Team USA heeft al over 60 medailles gewonnen in Londen. Fox News