Kijk Branson, dit is luxe-vliegen

Gisteren onze posting over de nieuwe luxe-suite van Virgin Atlantic gelezen? Daar maakten wij de terechte opmerking dat u niet in een Airbus vervoerd dient te worden, privévliegen is de norm.

En privévliegen kan heel toevallig prima met dit toestel. We hebben het over de Pipistrel Panthera, die onlangs is onthuld op de Aero Expo in Duitsland. Met de Panthera verplaatst u zichzelf en drie vrienden makkelijk en snel door Europa, en qua comfort zit het ding ergens tussen een privéjet en een zweefliegtuig in. Toegegeven, de stoelen van Branson zijn beter.  

Goed voor de portemonnee
Er zijn drie versies van het toestel, waarvan twee goed voor de portemonnee. U kunt fladderen met een 'normale' vliegtuigmotor, een elektrische motor of een hybrideversie, met de laatste vliegt u gemiddeld 41% zuiniger dan met de andere toestellen. Gunstig! Met alle motoren vliegt u 263km/u cruising speed, de hybride versie houdt dat met een bereik van 1200km het langst vol.

De Panthera heeft ook gadgets; het hele ding is van carbon en kevlar gemaakt, er is een ballistic parachute system, (een wát? Nou..), vleugeldeuren, een blits navigatiesysteem met een groot touchscreen, een landingsgestel met titanium en door zonne-energie aangedreven ventilatie. Respectabel!

Filmpje! 

Het toestel ziet er van buitenaf charmant uit, aan de binnenkant heeft men dat gelukkig doorgezet. Het is goed toeven in de Panthera. De voorste stoelen lijken uit een sportwagen te komen, de achterste stoelen zijn extra ruim en comfortabel. Als kers op de taart moeten extra grote cockpitramen de reis nóg gerieflijker maken.

Zelf knutselen!
Landen kan op vliegvelden, maar ook gewoon op een grasveldje. Van uw huis naar kantoor vliegen – aannemende dat u niet in een VINEX-wijkje woont – moet dus geen probleem zijn. Een zelfbouwversie kost net geen €300.000, afgebouwd kost het toestel €350.000. Bestellen kan hier. Prettige vlucht!

Pipistrel PantheraPipistrel PantheraPipistrel PantheraPipistrel Panthera