CV-fail van Yahoo-baasje, gokkende monniken en Rupert Murdoch is #winning [WEEK 19]

Het is weer vrijdag, dus tijd voor onze wekelijkse De Week. Met deze week: Rupert Murdoch is de grote winnaar, jokken over uw cv is dom en huilen op kantoor al helemaal.

925'je van de week
Maar zoals altijd eerst het bestgelezen stukje van afgelopen week. Dat ging over cultfiguur en downloadkoning Kim Dotcom. Een oplettende lezer stuurde ons foto's van (een deel van het) riante wagenpark (met belachelijke kentekenplaten) van de getroubleerde entrepreneur, zoals dat vorig jaar op de kade van Antibes stond. Leverde wat prachtige plaatjes van wat brute Mercedessen én een Rolls Royce Phantom Drophead op. Vinden we leuk. Dotcom zelf doet zijn uiterste best om niet uitgeleverd te worden vanuit Nieuw-Zeeland naar de VS.

Winnaar van de week
Wie ook met recht 'getroubleerd' genoemd mag worden, is Rupert Murdoch. Het bejaarde Newscorp-baasje krijgt ellende na probleem over zich heen omdat zijn media het leuk vinden om mensen af te luisteren en telefoons te hacken. ex-News of the World-hoofdredacteur Rebekah Brooks zit dezer dagen in het getuigenbankje, intussen rollen bij ome Rupert de miljoenen gewoon als vanouds binnen. Donderdag meldde News Corp een winststijging over het derde kwartaal van 47 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat vonden de aandelenmarkten leuk, en als gevolg van het nieuws steeg de waarde van Murdochs aandelen met zo'n 317 miljoen. Niet slecht for a few months' work.

Fail van de week
Les één, mocht u ooit zaken doen met vooraanstaande executive search-bureaus: loop even na wat voor informatie ze in uw dossier stoppen vóórdat dat naar uw nieuwe werkgever gaat. Yahoo-CEO Scott Thompson moest vorige week publiekelijk op de knieën omdat er o.a. in zijn bio'tje op de Yahoo-site staat dat hij een informatica-studie heeft afgerond. Quod non. Ook bij PayPal, zijn vorige werkgever, stond dat op de site. Thompson meldde deze week dat het komt door een misverstand tijdens één van de gesprekken met het executive search-bureau (Heidrick & Struggles). Een onderknuppel begreep hem schijnbaar verkeerd, en Thompson was te lui (of te ijdel) om zijn file goed na te lezen of te corrigeren. Gevolg: iedereen denkt dat hij een jokkebrok is. Kan Yahoo wel gebruiken, zoiets. 't Is nog maar de vraag of Thompson dit gaat overleven.

Asfalt van de week

Monniken van de week
Ach ja, het Verre Oosten. Waar 'spiritualiteit' nog echt iets betekent, en de nobele zielen zich niet laten perverteren door aardse verleidingen als drank, vrouwen, gokken... Die boeddhistische monniken daar in Zuid-Korea weten tenminste nog écht wat morele puurheid is. Het vlees is helemaal niet zwak. Echt niet.

Tip van de week
Huilen is goed voor uw emotionele huishouding. Laat ze maar komen, die waterlanders! Maar doe het in 's heresnaam wel gewoon thuis, want huilen op kantoor is zó ordinair. Voor u het weet steekt u iedereen aan. En het kan u zomaar een promotie kosten. Zegt de carrièrekoning van The Wall Street Journal.

Verpakking van de week
De schrijver die de tekst op deze verpakking heeft geconcipeerd mag van óns wel een potje gaan grienen achter het bureau. Gewoon uit zelfmedelijden, of om zijn / haar totale gebrek aan... ja... Goede smaak?

Via.

Drijfhuis van de week
Mooi staaltje design van de jonge Nederlandse architect Marijn Beije. Deze 'catamaran suite' - genaamd Free Floating - ligt in de Biesbosch, is volledig eco-verantwoord met zonnepanelen en led-verlichting, en is écht bedoeld om de stedelijke mensch weer wat meer naar de natuur te trekken. Doet het goed op het water, maar kan ook zo verplaatst worden naar een bos, als unieke boomhut. De suite is te huur. Meer plaatjes hier.

Goed weekeinde!