Gezocht: zachtaardige koper voor 100 dodelijke Duitse oldtimers

Occasions uit Hillens Tweedehands IJzerwarenwinkel
Aangeboden: 100 Leopardtanks
Vraagprijs: 200 miljoen euro
Type: oldtimer

Fabrikant: Krauss-Maffei Wegmann
Bouwjaar: 1979 (updates in 1987 en 2001)
Lengte: 10 m; b 3,7 m; h 3 meter
Dieselmotor; vermogen: 1325 kW
Gewicht: 60 ton
Zitplaatsen: 4
Extra’s: 120mm kanon + machinegeweren
Maximum snelheid: 72 km/u; bereik: 550 km
Ook met: GPS-navigatie en battlefield management system

Over de occasions
Supergave gevechtsmachines, echte blikvangers! Leveren dodelijk precisievuur onder alle omstandigheden. Uitermate geschikt om koude oorlogen mee uit te vechten. Ook prima materiaal om te patrouilleren in slaperige provinciestadjes. Niet gebruikt voor het onderdrukken van subtropische burgeropstanden, maar volgens de brochure van de fabrikant valt dat ruimschoots binnen de specificaties. Goed onderhouden, weinig kilometers mee gemaakt. De voertuigen verkeren in een uitmuntende staat (GEEN roest)!

Opmerkingen
In de voertuigen is niet gerookt. Geen airbags, geen parkeersensoren. Onderhoudsgeschiedenis aanwezig.

Bijzonderheden
Vegetarische kopers met niet-militaire, CO2-neutrale toepassingen van de voertuigen krijgen voorrang. Te denken valt aan gebruik als tractoren in de biologische landbouw of als transportvehikel voor zonnecellen of windmolens.

De IJzerwarenwinkel wil met de verkoop van deze voertuigen op geen enkele wijze bijdragen aan het bloedvergieten in de wereld. Kopers worden niet geacht wapenwedlopen te starten met de gevechtsmachines. Duurzame en diervriendelijke doelen verdienen de voorkeur.

Bonus
Bij aanschaf van de voertuigen krijgt de koper 1.000 stickers met het internationale vredesteken cadeau.