Investeringsmogelijkheid met hoog Ohlala-gehalte

Pochen met een mooi veilingstuk doet het altijd goed. Zie hier uw kans: op woensdag 31 mei veilt Christie's Amsterdam 'Fine Wine and Vintage Port'. In de aanbieding bijvoorbeeld een vriendelijke Charles Heidsieck uit 1937 (geschatte waarde 120 tot 180 euro).

Grieks tipje voor m'neer De Jager
Uw investeringsportefeuille opleuken met een paar notabele gedistingeerde flesjes maakt u naast erudiet, ook een verstandige belegger. Verstandig; zolang u niet investeert in sprookjes zoals de Chateau Lafite uit 1787 in ieder geval. Verder nog een beetje uitkijken met wijnen waar een hype omheen ontstaat, voor u het weet komt u terecht in een bidding war. Maar met deze zaken in het achterhoofd, en een secretaresse die de optimale drinktijd bijhoudt in de agenda, kunt u niet nat gaan.

Wij tippen 's lands centjesbaas Jan Kees de Jager alvast op een prachtige oplossing voor zijn Griekse probleempje. Griechischer Wein blijkt een lang en veel te goed bewaard geheim, dat eindelijk is ontdekt en op haar merites wordt beoordeeld. Kortom: er is hoop!

The property of a gentleman, Part II
Overtuigd en opgetogen over de aanstaande veilerette van wijnen in Amsterdam? Uw kaveltje van 12 flessen  Château Lafite-Rothschild uit topjaar 2000 voor 15.000 tot 18.000 euro al op het oog? En u kunt bijna niet wachten? Welnu, dan is er aankomend weekend nog een exquise investeringsgelegenheid in Hong Kong. Op zaterdag 26 mei vindt daar de veiling plaats van 'The Property of a Gentleman, Part II'. Na het overweldigend succes van deel 1, wordt nu de rest van deze exclusieve collectie geveild.

De - niet nader genoemde - gentleman die de collectie verkoopt, zorgde jarenlang dat hij de wijnen rechtstreeks van de wijnhuizen aan zijn kelder geleverd kreeg. Omgeven door goede zorgen van gentleman’s privé sommelier, hebben de flesjes rustig kunnen rijpen. Moeite met kiezen? Wij vermoeden dat deze kavel van 4 prachtige flessen Pétrus u zal bekoren. Een geschikte investering, als ook een exclusieve garnering van uw volgende bacchanaal.

Wij wensen u Lei Hao en Salut!