Het verhaal achter deze legendarische foto

In de Westelijke vleugel van het Witte Huis hangen overal foto's van de president in actie. Deze foto's worden continu vervangen. Behalve dit plaatje: het hangt er al drie jaar. Lees hier waarom.

Het 5-jarige knulletje op de foto is Jacob, de zoon van Carlton Philadelphia - een oud-medewerker in het Witte Huis. Carlton stopte na twee jaar met zijn beveiligingsbaantje voor de president en mocht - inclusief gezin - op de foto met Obama.

Volgens The New York Times onstond er voordat deze foto genomen werd het volgende gesprek tussen de kleine Jacob en de president.


“I want to know if my hair is just like yours,” he told Mr. Obama, so quietly that the president asked him to speak again.

Jacob did, and Mr. Obama replied, “Why don’t you touch it and see for yourself?” He brought his head level with Jacob, who hesitated.

“Touch it, dude!” Mr. Obama said.

As Jacob patted the presidential crown, Mr. Souza snapped.

“So, what do you think?” Mr. Obama asked.

“Yes, it does feel the same,” Jacob said.


Obama is altijd erg voorzichtig omgegaan met het opkomen voor de zwarte bevolking, wat tot veel kritiek leidt van zwarte leiders. Het verhaal achter deze foto laat echter zien dat Obama een groot voorbeeld is voor de donkere bevolking in de VS. Hij is het levende bewijs van dat iedereen de belangrijkste man van het land kan worden, blank en zwart. Amen.