Dé challenge: 16.496 km afleggen als snelste

Neem het op tegen de redactie van 925: onze auto staat met brullende motor aan de start van de Pure Energy Challenge. Klaar om als eerste 16.496 km verder te finishen. Tenzij u denkt dat u het beter kunt natuurlijk.

In het spel stelt u met een paar muisklikken de slimste auto samen, en probeert u het parcours als snelste af te leggen. De weersvoorspelling is real-time gebaseerd op het werkelijke weer in heel Europa. Afhankelijk daarvan kiest u of uw auto rijdt op windenergie, zonne-energie of waterkracht. Zodat u daarmee via Lissabon, Athene en Minsk de eindstreep haalt. Of niet.

Met de Pure Energy Challenge wordt de lancering van de Volvo V60 Hybride gevierd, die samen met Vattenfall - het moederbedrijf van Nuon - is ontwikkeld. In combinatie met een energiecontract van Nuon, rijdt de Volvo op 100% groene energie.

Dat laatste is ons ingefluisterd door Nuon. Daarmee maakten we deze posting.