Sex 'n gossip bij Dewey & LeBoeuf en arme Bram M.

Huiveringwekkend dat faillissement van advocaten-gigant Dewey & LeBoeuf. Vooral dat alles wat zich ooit binnen de veilige muren van het kantoor afspeelde nu zomaar open en bloot op straat ligt! Wat ooit vage kwaadsprekerijen waren, worden nu keiharde loeihete feiten. Snoept u mee?

Spannend lijstje
Triest, zielig en een hele dikke schrik! Want als D&L kan omvallen, dan kan in potentie ieder groot advocatenbolwerk omvallen. De jongens en meisjes van De Brauw, Blackstone Westbroek en van NautaDutilh liggen net iets langer wakker tussen de satijnen lakentjes dan voorheen. Maar gelukkig hebben ze nu een spannend lijstje waar ze zich over kunnen verkneukelen tijdens de slapeloze uurtjes, zie hier: de crediteurenlijst van Dewey & LeBoef! 
Ahhhw.....

Naast de same-old-same-old dingetjes op de lijst met vorderingen, staat met stip op nummer 18, die van de wulps loensende vooral om haar intellect gewaardeerde Emily L. Safitz. Zij vordert het luttele bedrag van $417.000 vanwege een severance agreement. Knap bedrag voor een ontslagpremie. Daar zit meer achter... Jawel, er wordt gefluisterd dat arme Emily dit bedrag kreeg vanwege sexual discrimination (lees: gender botsinkje) door een meerdere. Sappig, maar wie die stoute partner is weten we niet.  Tot zich afgelopen week een gekkigheidje voordeed op het onversaagde advocatenblog Above the Law. 

Of dat je jezelf verlinkt
'Iemand' heeft in naam van voormalig Dewey&LeBoeuf-partner Adam J. Kaiser, een commentaar op een blog over D&L de volgende tekst achtergelaten: 'Partners should be able to act however they want to associates.' De échte heer Kaiser is volledig over de kook dat 'iemand' dit onder zijn naam waagde te posten en eist dat het commentaar O.N.M.I.D.D.E.L.L.I.J.K. verwijderd zou worden. De advocaat die hij hiervoor stante pede in de arm neemt, eist het ook en de redactie van Above the Law geeft uiteindelijk schoorvoetend toe. Vervelend al die ophef. De redactie van het blog ruikt niettemin meer.... Lees hier en hier verder over hoe heerlijk sappig deze geschiedenis zich verder ontwikkelt. Het zal geen verrassing zijn dat Adam J. Kaiser zelf de bliksemse dader van de 400K+ sexual discrimination-zaak blijkt...

En zo doen we het in NL, hè Bram?
De battle of the sexes op de werkvloer is een mondiaal gegeven. We kennen dat in Nederland ook. Wij lossen het alleen een pietsie anders op, hè Bram Moszkowicz?  Wanneer je heel slim en sjiek een einde wilt maken aan een dergelijke onenigheid doe je het zo: lever je Jaguar in, verlaat de praktijk en neem en passant ook nog even de beste partner mee. Je ex-geliefde en baas achterlatend met een afgekloven praktijkje.

Ohhw...