Smeken om drempels en een slecht wegdek

Nieuw fenomeen op internet: een jonge vrouw met grote kwaliteiten laten plaatsnemen in je sportwagen en haar dan filmen terwijl je accelereert. Roept mooie herinneringen op.

De filmpjes zijn een doorslaand succes op YouTube. Frontaal in beeld een schaarsgeklede jonge deerne, liefst met oversized decolleté. Van de chauffeur zien we alleen een arm. De vrouw plukt nog wat aan de lange manen op haar schouders, onwetend van het geweld dat weldra op haar zal worden losgelaten. Ze lacht een beetje zenuwachtig en besluit dat de autogordel ónder haar buste veel comfortabeler zit, wat het zicht op haar geuldal direct aanzienlijk verbetert. Maar daar was het haar niet om te doen.

Dan springt het stoplicht op groen. De kijker merkt dat doordat de omgeving buiten de Lamborghini Gallardo plotseling krijsend in beweging komt en de vrouw stopt met ademen. Haar borsten doen hun best om voor haar lichaam te blijven. Na 3,5 seconden rijden ze boven de 100 km/h. De arm haalt zijn voet van het gas en de jonge vrouw krijgt weer kleur in haar gezicht. Dit was fase één: vrouw sprakeloos door de omvang van je… motorinhoud. Daarna begint ze er lol in te krijgen. De Lamborghini is een kermisattractie waar ze vaker in heeft gezeten; ze gilt meisjesachtig als de 570 pk op de aandrijfassen worden overgebracht. Kijkers van het filmpje smeken ondertussen om drempels en slecht geasfalteerde stukken weg.

Haar borsten doen hun best om vóór haar lichaam te blijven

Vrouwen en auto's: het blijft een geniale combinatie. Hoewel het van mij wel iets subtieler mag dan een camera op een paar natuurlijke airbags. Een mooie vrouw met een donkere staart bijvoorbeeld, die met roodgelakte nagels een Bugatti T35B uit 1928 door de weilanden jaagt. Het feit dat ze liever in een vooroorlogse racer stapt dan in een computergestuurde Volkswagen Italiaan, is sexyer dan welk decolleté dan ook. Bij wijze van spreken dan.

Maar the weapon of choice mag ook minder wielen hebben. In één van de meest - tja hoe zeg ik dat netjes - 'mystieke' herinneringen die ik op dit vlak koester, speelt een vrouwelijke motorrijder de hoofdrol. Ik stond met een paar vrienden te wachten voor een café toen ze kwam aanrijden. Zwarte racemotor; leren jack over een galajurk; 5 inch pumps. We stonden met open mond te kijken. Toen stopte ze vlakbij ons, deed haar helm af, schudde haar blonde haar los en zei: 'Hey Niels!' Nine, als je dit leest: daar wil ik je nog steeds voor bedanken. Ik ben die dag met stip gestegen in de rangorde. Daar kan geen YouTube-filmpje tegenop.

Niels Godron is schrijver (onder meer voor 925, als enige blogger van het eerste uur die nog niet bij De Wereld Draait Door aan tafel heeft gezeten), theatermaker en groot autoliefhebber. Als hij niet aan auto's sleutelt of er in rijdt, is hij meestal goed te volgen op Twitter.