Het privé-eiland van Oracle-baas Larry Ellison [FOTO'S]

Geen stoplichten, geen winkelcentra, 650 kilometer onverharde weg, een paar golfbanen, twee resorts en wat huizen. En nu is deze Hawaiiaanse parel van Larry Ellison.

Ellison is de op vijf na rijkste mensch van de planeet, doet iets met ICT (Oracle), maar houdt vooral van golf en grote bootjes. Dan kan er maar één ding overblijven om te doen met 600 miljoen dollar die anders toch maar ligt te verstoffen: een eigen eiland kopen. 

The island
Lana'i ligt op een steenworp afstand van Maui, het op één na grootste eiland van de Hawaiiaanse archipel. Lana'i zelf is riuim 360 vierkante kilometer - formaatje Zuid-Beveland. Er wonen 3200 mensen, die voornamelijk leven van het toerisme. Vroeger was het één grote ananasplantage, maar dat bleek niet zo rendabel meer. De huidige eigenaar - het bedrijf Castle & Cooke van miljardair David Murdock - heeft afgedwongen dat hij nog wel een windpark mag bouwen op het eiland, om stroom te leveren aan Oahu, één van de andere eilanden. 

Enfin. Wij voorspellen dat Larry erg gelukkig zal worden op zijn nieuwste rots. Hopelijk stort er niet binnenkort een vliegtuig neer met zichzelf zoekende zielen. En toch vinden we het eilandje van sir Richard Branson vooralsnog wat aantrekkelijker.