Nostalgie: zó hip was Apple in de jaren '80 [FOTO'S]

Hipsters van nu kijken met bewondering naar de stijl van de jaren tachtig: grote brillen, fluoriscerende polo's, strakke heupbroeken... En Apple deed vrolijk mee. Toen al.

Note: in de jaren '80 was Apple net zo cool als winstgevend - geen van beide dus. Het waren de jaren waarin een onhandelbare Steve Jobs uit het zadel werd gewipt, waarin een soort proto-iPhone werd gelanceerd (too soon!) en waarin eigenlijk niemand enig idee had hoe het nu verder moest. Behalve de afdeling die verantwoordelijk was voor de company clothing!

Zonneklep
Zie hier een brochure met een volledige kledinglijn waarin de corporate identity van Apple toen (beetje gek, maar ook lekker gewoon) prachtig tot uitdrukking komt. Niks zwarte coltrui en slecht zittende jeans: een oversized gele bodywarmer! Of een kekke Apple zonneklep, met multi-colour logo! De modellen lijken zo weggelopen uit een boek van Bret Easton Ellis.

Zouden er ergens op een zoldertje in Cupertino nog wat dozen staan met dit spul? Er zijn hipsters en / of Apple-aficionado's die hier met liefde een nier voor zouden afstaan.

Zo, dan gaan we nu een stukje plankzeilen. 

Via