CNN's grootste ster komt uit de kast en fraudeurs in LIBOR-schandaal mogelijk strafrechtelijk vervolgd [Terwijl u sliep]

[Suits]

'The fact is, I’m gay' - Anderson Cooper heeft bekendgemaakt dat hij homo is. De grootste ster van CNN wilde aanvankelijk zoveel mogelijk van zijn privéleven geheim houden, omdat dat zijn werk als interviewer makkelijker zou maken. Maar omdat mensen begonnen te denken dat hij iets verborgen hield of zich voor zijn seksuele voorkeur schaamde, besloot hij gisteren toch uit de kast te komen. The New York Times


[Overname]

Micron verdubbelt marktaandeel - Micron Technology koopt Elpida Memory, een failliete chipfabrikant uit Japan, voor $2,5 miljard. Met de aankoop van Elpida, een leverancier aan Apple, verdubbelt Micron zijn marktaandeel in interne computerchips naar ongeveer 24%. Het technologiebedrijf kan nu beter concurreren met Samsung, de marktleider in computerchips. Bloomberg

Dell heeft Quest in de pocket - De overnamestrijd heeft maandenlang geduurd maar uiteindelijk is het Dell toch gelukt: het computerbedrijf neemt Quest Software, een ontwikkelaar van bedrijfssoftware over voor $2,4 miljard. De software van Quest helpt bedrijven databases managen, back-ups maken van gegevens maken en het herstellen van verloren bestanden. Dell was niet het enige bedrijf dat een bod had gedaan op Quest. Bloomberg


[LIBOR-schandaal]

De man in straat is weer de dupe - De Britse minister van huisvesting, Grant Shapps, zegt dat het LIBOR-schandaal er mogelijk toe heeft bijgedragen dat burgers tijdens de kredietcrisis uit hun huis zijn gezet. Vorige week kwam aan het licht dat banken gesjoemeld hebben met interbancaire rentes, ter verrijking van zichzelf. De fraude zou echter een nadelig effect hebben gehad op ondernemers en huishoudens die geld wilden lenen. Barclays moet een recordboete van £290 miljoen betalen en de president-commissaris van deze bank is opgestapt. The Daily Telegraph

Barclays wordt aangepakt - De druk op Barclays wordt flink opgevoerd vanwege het LIBOR-schandaal. Er mag dan misschien een geldboete zijn afgetikt maar daar blijft het niet bij. De regering van het Verenigd Koninkrijk zit er bovenop en overweegt zelfs om de bankiers die met de rentes hebben gesjoemeld strafrechtelijk te vervolgen. De functie van CEO Bob Diamond, die zich woensdag voor het Britse Parlement moet verantwoorden, staat ter discussie. The Wall Street Journal


[Big Corps]

Exxon Mobil bekijkt Afghaanse offerte - Exxon Mobil overweegt om olie en gas te gaan exploiteren in het noorden van Afghanistan. Voor bedrijven als Exxon is de toegang tot oliebronnen moeilijker geworden omdat regeringen de laatste jaren steeds vaker dwarsliggen. Er liggen echter kansen in landen als Afghanistan of Irak, waar buitenlandse expertise en kapitaal nodig zijn. CNBC

Foei Glaxo - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline is strafrechtelijk veroordeeld en moet een boete van $3 miljard betalen omdat het op illegale wijze het antidepressivum Paxil heeft gepromoot. Tevens zou Glaco niet de juiste informatie hebben gegeven over de gevaren van het diabetesmedicijn Avandia. The New York Times