Mitt Romney fel bekritiseerd en JPMorgan op het rechterlijke matje [Terwijl u sliep]

[Amerika]

Romney fel bekritiseerd door Wall Street Journal - 
De campagne van Amerika’s Republikeinse hoop in bange dagen Mitt Romney wordt steeds meer bekritiseerd. Dit keer trekt de Wall Street Journal fel van leer. De krant vindt dat Romney een 'historische' kans verkwanselt. Vooral de voortdurende discussie over de onkostenvergoeding die sommige Amerikanen moeten betalen als ze ervoor kiezen geen ziektekostenverzekering af te sluiten, is de krant een doorn in het oog. CBS News


[Crisis]


Banken komen in actie
- Nadat uit onderzoek maar weer eens bleek dat de economische lente nog niet is aangebroken, hebben de centrale banken in Europa en Azië gereageerd. De (bekende) oplossing: het monetaire beleid versoepelen en rentes verlagen. De Chinese Volksbank verlaagde de leningsrente en de Europese Centrale Bank verlaagde het belangrijkste rentetarief tot 0,75 procent. Een record. Financial Times


[Suits]


JP Morgan op het matje
- JPMorgan is door de federale rechter bevolen om uit te leggen waarom het niet zou moeten worden gedwongen om e-mails over te dragen aan Amerikaanse toezichthouders. In de opgevraagde 25 e-mails moet worden gezocht naar mogelijke manipulatie van de energiemarkt. JPMorgan heeft tot 13 juli de tijd om te reageren. Bloomberg


[Big Corps]


Samsung gaat lekker -
Door de formidabele verkoop van Samsungs Galaxy smartphone boekte het Koreaanse electronicaconcern een recordwinst in het tweede kwartaal van bijna 6 miljard dollar. Toch baart de Europese schuldencrisis zorgen. Reuters

Amazon maakt smartphone -
Amazon gaat een smartphone ontwikkelen die moet gaan concurreren met de iPhone en Googles android telefoons. De Chinese fabrikant Foxconn werkt mee aan het project. De ontwikkeling van een eigen smartphone past in de strategie van het bedrijf om geld te verdienen aan de verkoop van digitale boeken, muziek en films. Bloomberg

Yahoo dichter bij eindbaas - Yahoo’s zoektocht naar een CEO begint op zijn einde te lopen. De kwakkelende internetgigant lijkt te gaan kiezen tussen tussenpaus Ross Levinsohn en CEO van Hulu Jason Kilar. Volgens insiders maakt Kilar een grotere kans het stokje over te nemen. Fox Business