Brussel blaft en de wereld kijkt bezorgd naar aandelenmarkt Azië [Terwijl u sliep]

[Eurocrisis]

Waakhond voor grote Europese banken
Volgens ingewijden zet Brussel het afgelopen juni geopperde idee van een officiële financiële waakhond door.  Deze moet rapporteren aan de Europese Centrale Bank, om zo de grote banken in Europa in toom te houden. Duitsland en andere grotere economieën zien een dergelijke supervisor als noodzakelijk. Wall Street Journal 


[Libor]

Brussel wil manipulatie beursindexen strafbaar stellen
Nog meer geblaf: EU-commissaris Michel Barnier wil de regels wijzigen over de aanpak van marktmisbruik en hiermee potentiële achterdeurtjes gesloten houden. Barnier wil strafrechtelijke sancties koppelen aan geknoei met Libor en Euribor. Financial Times


[Beurzen]


Aandelenmarkt Azië baart wereld zorgen

De Aziatische markten daalden vannacht het meest sinds een maand. China ziet een aanzienlijke groeiafnameen Japan heeft een flinke afname van de export van machines te verduren. Businessweek

Noord-Koreaanse economie groeit. Volgens Zuid-Korea
De enige groei in Azië vindt plaats in een land waar u het minst verwacht. Noord-Korea's economie is vorig jaar gegroeid als gevolg van een groei in de bouwsector en een herstel in de landbouw, aldus een Zuid-Koreaans verslag. BBC


[Big Corps]


Apple weer op het  Chinese matje
Een paar dagen nadat Apple een conflict met het Chinese Proview afkocht over de naam iPad, is er opnieuw een rechtszaak in China tegen het concern aangespannen. Dit keer zou het patent op de  technologie waar de dienst Siri gebruik van maakt, in handen zijn van een Chinees bedrijf.  Forbes