Helaas: BMW bevestigt komst Mini naar NedCar

Geen BMW's uit de zeven serie, maar inferieure damesauto's; dat is de trieste conclusie nadat BMW bevestigde Mini's te gaan produceren in Born. Weg imagoboost.

We zouden internationaal weer meetellen in de autowereld. Onder leiding van BMW zouden de machines weer stampen in de krochten van NedCar. Na Daf en Volvo (o ja, en Mitsubishi...) zouden de ovens eindelijk weer roken; onder de handen van 1500 extatische werknemers zou de lopende band Beierse bommen braken. 5-serie's, 3-serie's, 1-serie's voor ons part. Maar het worden dus damesautootjes met te weinig vermogen. 

Terwijl Bauke Mollema in de Tour-tijdrit as we speak voorbij wordt gereden door Fabian Cancellara (die 3 minuten later startte), stelt Harald Krüger - lid van BMW's raad van bestuur - dat NedCar een fantastische partner voor hen kan worden. Een minipartner ja! Het enige goede nieuws dat we vandaag aan de BV Nederland kunnen toeschrijven (op de koers van DE Master Blenders 1753 na): over anderhalf jaar hebben alle NedCar-wezen hun baan terug. 

Nou vooruit dan, Mini is natuurlijk een prima karretje, vooral als de derrière van Charlize Theron een van de voorstoelen siert, maar let's face it: BMW heeft ons gewoon op het verkeerde been gezet met al die geruchten. Het is alsof Ferrari opbelt met de boodschap dat het sportwagenmekka naar Limburg komt, om er vervolgens Fiat Punto's te gaan produceren: niet hetzelfde.

Desalniettemin wensen we alle NedCar-adepten een prachtige middag met dito champagne.