Zwoegen van negen tot vijf: waar doet u het voor?

Er zijn mensen die plezier in hun baan hebben. Maar er zijn ook loonslaven voor wie de 35-urige werkweek een noodzakelijk kwaad is. Voor de laatste groep kan het volgende filmpje zeer confronterend zijn.

Twee weekjes per jaar naar de camping, een doorzonwoning en een flatscreen tv zijn gebruikelijke argumenten voor het kantoorbestaan van negen tot vijf. We weten niet anders. Iedereen doet het. Zo heurt het.

De vraag is of dat het allemaal waard is. Het is alweer bijna vakantie, of sommigen zitten al ergens aan de costa. Daarna wordt men weer aan de virtuele ketting gehaakt die ook wel 'de hypotheek' wordt genoemd.

Treffender dan dat marketinggoeroe en Amerikaans entrepreneur Seth Godin het zegt kan bijna niet. 'Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don't need to escape from.' 


De keuze is aan jou: do you want to play around or do you want a paycheck?

Work from Michael Rianda on Vimeo.