De London Whale is weg, net als de Chinese groei, en hypotheekboer Wells Fargo discrimineert (niet) [week 28]

Het is weer vrijdag. Maak uzelf interessant door nietsvermoedende vrijmibeau'ers te bestoken met een Californisch sprookjeskasteel en het bizarre bijbaantje van Groupon-CEO Andrew Mason.

925'je van de week
Niels 'de duivel drinkt diesel' Godron liet zijn nietsontziende licht schijnen op BMW's plannen om Mini te maken in Born. 'Helaas: BMW bevestigt komst Mini naar NedCar' Kerncitaat: 'Het is alsof Ferrari opbelt met de boodschap dat het sportwagenmekka naar Limburg komt, om er vervolgens Fiat Punto's te gaan produceren: niet hetzelfde.' Het kwam hem op boze ende verontwaardigde reacties te staan.

De Whale is gevlogen
De London Whale, a.k.a. Bruno Iksil, is weg bij JP Morgan. Hij en zijn kornuiten staan volgens de Wall Street Journal niet langer op de loonlijst. Volgens geruchten zijn ze opgestapt op straat geschopt. Niet heel gek: JP Morgan maakte bekend in Q2 $4,4 miljard dollar te zijn verloren door de handelsfaal. Dat is dubbel zoveel als de aanvankelijke 'schatting' van Jamie Dimon.

Deurnreausje
Als u deze vrijdagmiddag nog ietsje langer aan het beeldscherm blijft plakken, verzet u vitaal werk, maakt u carrière, krijgt u opslag, verlaat uw Sloggi-vrouw u voor de glazenwasser en kunt u samen met Doornroosje dit sprookjeskasteel betrekken. Het is overigens slechts een 'hunting-lodge', id est ; een veredelde jachthut. Tragisch. Voor 25 miljoen dollar is het van u. *Doornroosje en batterijen niet meegeleverd*

Chinese groei gelogen?
Volgens mensen die het kunnen weten is het gerapporteerde Chinese groeicijfer van 7,6% nepper dan de lach van een prostituee. Om eens wat te noemen: de elektriciteitsconsumptie is veel te laag voor dit soort groei, onafhankelijke statistiekbureaus berekenden een veel conservatievere groei en zowel huizenprijzen als inflatie dalen hard. Dat zijn geen ingrediënten voor de majeure cijfers die het staatsstatistiekbureau ons voorschotelt. 

Bijbanen als een baas
Andrew Mason, Groupon-CEO, heeft een wel heel bijzonder bijbaantje. Om uit te vinden hoe de gewone sterveling een eettentje runt, is hij parttime ober in een Japans restaurant in Chicago. Hij is zelfs overigens heel gewoon gebleven. Hij beschrijft zijn baantje als volgt: 'I’m just managing the mess that is this technology infrastructure for the business.'

Wells Fargo en kleurlingen
Hypotheekboer Wells Fargo discrimineert niet, aldus hypotheekboer Wells Fargo. Want: 'Dat wij nu $175 miljoen betalen om beschuldigingen van discriminatie tegen Afro-Amerikanen en Hispanics te schikken, wil niet zeggen dat wij Afro-Amerikanen en Hispanics discrimineren.' Volgens de aanklagers zouden 34 duizend Amerikanen met een kleurtje hogere hypotheekrentes hebben betaald dan de bleke medemens.

En o ja, als u snel bent: hier de finale 12e etappe in Tour de Mart. Fijn weekend!