Crisis bij Opel en Digg grootste social media-luchtbel [Terwijl u sliep]

[Suits]

Topman Opel stapt al weer op – Opel CEO Karl-Friedrich Stracke stapt na iets meer een jaar al weer op bij de verlieslijdende Duitse autofabrikant. Eigenaar General Motors zit met Opel in zijn maag. De reden van Strackes vertrek is niet bekendgemaakt. NOS 

Larry Page weer terug op de zaak – Google heeft beter CEO nieuws. Larry Page heeft zich sinds een maand weer op Google HQ laten zien. Page verloor zijn stem en liet zich niet zien op openbare gelegenheden. Wat hem precies mankeerde, blijft onduidelijk. Reuters [Big Corps]


Digg verslaat MySpace als grootste social media luchtbel
– Sociale nieuwssite Digg, een paar jaar terug nog  ’s werelds grootste, is door Betaworks aangekocht voor: €500k. In 2008 werd de waarde van Digg nog geschat op $164 miljoen. Forbes

Facebook advertenties mogelijk weggegooid geld – Uit een onderzoek van de BBC blijkt dat bedrijven mogelijk grote sommen geld verspillen aan advertenties op Facebook. Veel  ‘likes’ blijken te komen van nep Facebook-profielen die de advertenties gebruiken om spam te versturen. BBC


[Economie]

Chinese groeispurt afgenomen
– De Chinese economische groei is afgenomen tot 7,6 procent, de laagste groei sinds drie jaar. De staat heeft maatregelen aangekondigd. Volgens deskundigen is er vooralsnog geen reden tot paniek over de impact op de rest van de wereld. BBC

Moody’s devalueert Italië – Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s heeft de waarde van Italiaanse staatsobligaties met twee stappen verlaagd. De vooruitzichten van de Italiaanse economie zien er onverminderd slecht uit. Als verklaring van de devaluatie voert Moody’s het domino-effect van de mogelijke Griekse exit uit de Eurozone en de Spaanse banken ellende aan. Telegraph