Koning Buffett kan zijn eigen aandeel niet proeven in test

Warren Buffett is een fervent liefhebber van Cherry Coke. Maar tijdens een proeftest met vier verschillende soorten cola doet de geldkoning van het universum iets wat hij niet vaak doet: falen.

'It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it. If you think about that, you'll do things differently', zei de wijze man ooit. Nou zijn reputatie als Cherry Coke-liefhebber mag de prullenbak in. Want hij kan  zijn favoriete drank niet onderscheiden tussen vier andere cola's. 

Bovendien bezit de beste man een minderheidsbelang in Coca-Cola. De faal is dus een slechte fundamentele analyse. Is hij dan toch geen god? Wel nee. De fout is expres gemaakt. Als je alles zo perfect als hij doet, krijgt de rest van de mensheid een minderwaardigheidscomplex. Dat wil de weldoener voorkomen.