Blankfein baalt van LIBOR-schandaal en opmerking van Obama 'hoogtepunt van dwaasheid' [Terwijl u sliep]

[LIBOR]

Bankiers hebben het nu echt verpest - Het recente rentemanipulatieschandaal tast de immer zwakke integriteit van de bancaire sector nog verder aan, zo vindt ook de directeur van Goldman Sachs. 'There was this huge hole to getting the trust back, and that is much bigger.' Normaal gesproken is de vampierenbank van Lloyd Blankfein juist zelf onderwerp van gesprek wat betreft vuile trucs in de financiële wereld. Maar de zakenbank heeft niets van doen met interbancaire rentes, dus blijft dit keer buiten schot. MarketWatch

Aan de Fed ligt het niet - De Amerikaanse schatkistbewaarder Timothy Geithner zegt het LIBOR-schandaal niet de schuld is van de toezichthouders in zijn land. Geithner, die toen het hoofd was van de New York Fed, zegt dat hij in 2008 al emails stuurde naar de Bank of England waarin hij aangaf dat de interbancaire rente omhoog had gemoeten. Reuters


[Witte Huis]

'Het hoogtepunt van dwaasheid' - De verkiezingsstrijd wordt grimmiger sinds Mitt Romney met twee benen gestrekt invliegt op de opmerkingen van Barack Obama. Onlangs zei de Democraat dat ondernemers succes nooit in hun eentje bereiken maar altijd met hulp van de overheid. Een regelrechte demonisering van succes, vindt Romney. 'This is the height of foolishness. It shows how out of touch he is with the character of America.' Fox News

Blankfein verwelkomd in ’t Witte Huis - De deuren van het Witte Huis stonden gisteren open voor Lloyd Blankfein. De personeelschef van Obama ontving het opperhoofd van Goldman Sachs. Een ontmoeting met Obama zelf staat niet op de agenda. De president heeft nogal een ijzige relatie met Wall Street sinds hij de financiële industrie met meer regelgeving wil vervelen. Tot nu toe hebben Goldman-medewerkers vooral de Republikeinse kandidaat Mitt Romney gesponsord. Blankfein zelf heeft aan beide kandidaten (nog) niet gedoneerd. Bloomberg


[Verenigd Koninkrijk]

Bezuinigen tot je een pond weegt - Premier David Cameron denkt dat het bezuinigingsprogramma van de regering voorlopig nog niet aan zijn einde gaat komen. Die verdomde eurocrisis aan de andere kant van de zee, zal Groot-Brittannië voorlopig blijven raken. Dat wil zeggen: hand op de knip tot zeker het jaar 2020. 'I don’t see a time when difficult spending choices are going to go away.' The Daily Telegraph


[Big Corps]

IBM blijft maar winst maken - Het netto-inkomen van IBM is in het tweede kwartaal op $3,9 miljard uitgekomen terwijl dat een jaar eerder nog $3,7 miljard was. Daarmee zijn de verwachtingen overtroffen en stijgt de winst van de technologiegigant bovendien al voor de 38ste keer op een rij. Het aandeel IBM klom enkele procenten na het vreugdige nieuws. De omzet daalde overigens wel 3% naar $25,8 miljard. CNBC

BofA gaat lekker - Bank of America heeft in het tweede kwartaal een winst van $2,5 miljard geboekt. Vorig jaar was er nog een megaverlies van $8,8 miljard maar dat kwam destijds afschrijvingen op rommelhypotheken. Met de operationele praktijken gaat het voor de wind bij de Amerikaanse bank. The Wall Street Journal