Prehistorische foto's van de iPad

Op 27 januari 2010 werd de iPad voor het eerst getoond door legende Steve Jobs. In feite was de ontwikkeling van de tablet al rond de millenniumwisseling aan de gang. Nog voor de iPhone.

Zoals bekend is Apple in een juridische loopgravenoorlog beland met Samsung. In een rechtszaak werden onlangs ontwerpen van de iPad aangehaald die afstammen uit de periode van 2002 tot 2004. De iPhone is dus eigenlijk het kindje van de iPad. En niet andersom. 

Dit is hoe Jobs op het idee kwam. 

I’ll tell you a secret. It began with the tablet. I had this idea about having a glass display, a multitouch display you could type on with your fingers. I asked our people about it. And six months later, they came back with this amazing display. And I gave it to one of our really brilliant UI guys. He got [rubber band] scrolling working and some other things, and I thought, ‘my God, we can build a phone with this!’ So we put the tablet aside, and we went to work on the iPhone.

Foto's en quote via Network World

Het eerste concept lijkt erg veel op het eindresultaat. 

Maar ook dit plaatje mag natuurlijk niet missen.