Microsoft maakt verlies bekend en Googirl krijgt $100 miljoen van Yahoo [Terwijl u sliep]

[Big corps]

Microsoft verliest - Microsoft heeft een verlies bekend gemaakt over de periode maart-juni; het eerste verlies in decennia. De softwaregigant ging de boot in door de aankoop van een online-adverteerdersbusiness. Dat kwam Microsoft op een barst te staan in de reputatie als solide winstfabriek. Overigens kan het verlies omineus zijn, want de verkopen van de nieuwe versie van Windows zijn ook zwak. NYT

Heineken in Zuid-Oost Azië - Heineken is op weg naar overname van Singaporese brouwerij Asia Pacific Breweries. Zeer kort nadat een Thaise brouwer Heineken wilde aftroeven voor het meerderheidsaandeel in APB, revancheerde Heineken met een nog hoger bod voor aandelen APB. Heineken heeft zijn zinnen gezet op overname op zijn aandeel in de snel groeiende Aziatische biermarkt uit te breiden. CNBC


[Suits]

$100 miljoen voor nieuwe Yahoo-CEO - Marissa Mayer, de voormalige Googirl en nieuwe Yahoo-baas, krijgt van haar werkgever $100 miljoen over de komende vijf jaar. Dat bedrag komt onder andere tot stand als ze haar CEO-doelstellingen weet te halen. De hoogte van het bedrag is opvallend, daar haar voorgangers op hun best $44,6 miljoen over een vergelijkbare periode kregen. De $100 miljoen wordt overigens gedeeltelijk toegekend om haar uiterst riante Google-salaris, waar Mayer nu afstand van doet, te compenseren. WSJ

Suits bij Morgan Stanley op de schopstoel - Ook Morgan Stanley heeft inkrimping aangekondigd, gelet op de economische magere jaren die voor ons liggen. De verwachting is dat de economische groei mondiaal zal tegenvallen, waardoor er minder te verdienen valt voor banken. Morgan Stanley's laatste kwartaalomzet viel tegen en was beduidend lager dan analisten hadden voorspeld. Reuters


[Tech]

Een Britse rechter, die eerder oordeelde dat Samsung niet 'as cool as' Apple is, sommeerde Apple in zijn laatste vonnis berichten online en in kranten te plaatsen, waarin staat dat Samsung geen inbreuk heeft gemaakt op Apples intellectuele eigendom. Het afwijzen van inbreuk gaat over het design van de Apple iPad en copycat Samsung Galaxy Tab 10.1. Ze lijken zeer sterk op elkaar, alleen is de Samsung inderdaad minder cool. NYT


[Syrië]

Rusland en China hebben een veto uitgesproken tegen de laatste resolutie van de VN-Veiligheidsraad. De resolutie was bedoeld om druk te zetten op Assad door verschillende sancties af te kondigen. De hoop was dat het geweld daarmaa zou afnemen. Hoewel Rusland en China graag aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan, liet de Russische gezant niet na de resolutie 'bevooroordeeld' te noemen. Reuters