Gezellig fotoalbum van de gevreesde Assad & familie

Hij heeft niet de angstaanjagende blik van Khadaffi, de zwartgallige glimlach van Mubarak of de bedreigende baard van Bin Laden. Wie niet beter weet zou denken dat Bashar al-Assad de keurige groenteboer op de hoek is die altijd netjes stipt om 8 uur 's ochtends zijn winkeltje opent.

Even leek het erop dat Assad niet de monsterlijke martelaar zou worden die hij nu is. Hij studeerde braaf oogheelkunde in Londen. Maar in 1994 kwam zijn oudste broer, de leider van de gevreesde Syrische veiligheidsdiensten, om door een auto-ongeluk.

Om die reden werd broertje Bashar klaargestoomd voor de troonopvolging. In het jaar 2000 overleed vader Hafiz al-Assad, die dertig jaar lang met ijzeren vuist regeerde, en Bashar nam het dictatorschap over.

Let ook even op mevrouw Asma Assad, die in 2009 nog werd getypeerd als het 'zachte gezicht van Syrië.' Asma was investment banker bij JPMorgan en ontmoette haar dictatoriale geliefde tijdens haar werk.

We weten inmiddels van de gruwelijkheden die het regime haar volk aan doet. Maar als je naar dit fotoalbum kijkt, kun je niet anders zeggen: het zijn net mensen. 

Zie Telegraph