'IMF trekt stekker uit Griekenland' en de superrijken verbergen $32 biljoen [Terwijl u sliep]

[Grexit]

IMF stopt met lenen aan Griekenland - Volgens het onvolprezen Der Spiegel gaat het IMF niet door met het verstrekken van noodleningen aan Griekenland. De Grieken houden zich niet aan de afspraken en eisen meer tijd om de hervormingen door te voeren. Dat was de druppel voor het IMF. Duitsland heeft al gezegd dat het afgesproken tijdspad ononderhandelbaar is. Als het IMF stopt met lenen en er geen Europese overbruggingskredieten komen, kan Griekenland in september niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Een 'grexit' is dan een reëele optie. Der Spiegel

'Zo erg is Grieks uittreden niet' - De Duitse minister van Economische zaken Philipp Roesler ziet het niet bijzonder somber in. Volgens hem is een Grieks vertrek uit de eypo echt zo rampzalig niet. Hij neemt vast een voorschot op een Grieks falen te voldoen aan de voorwaarden voor nieuwe leningen. 'Misschien komen de Grieken er zelf ook wel achter dat het misschien slimmer is om gewoon de eurozone te verlaten', aldus de minister en vice-kanselier. Griekenland heeft tot op heden €240 miljard van andere eurolanden gekregen. Businessinsider


[Supurrijk]

32 biljoen dollar verstopt - Jimmy Carr is niet alleen. Volgens het Tax Justice Network hebben de rijksten der aarde tussen de 21 en 32 biljoen opgepot in offshorebanken. Natuurlijk met doel zo min mogelijk belasting over hun centen te betalen. Het gaat om tien miljoen personen met een dergelijke bankrekening, maar de helft van het geschatte bedrag is in handen van slechts 92 duizend mensen. The Guardian


[Big corps]

Apples groei neemt af - Apple rapporteerde de laagste omzet- en winstgroei in twee jaar. Apple-fans wachten op de nieuwe iPhone en stellen aankopen van het fruitkleinood uit. 's Wereld grootste bedrijf naar marktwaarde presenteert in oktober zijn nieuwe iPhone, de grootste inkomstengenerator. Tot die tijd zullen de cijfers aan de magere kant zijn, verwachten analisten. Daarna groeien de bomen gewoon weer tot in de hemel. Bloomberg

Facebook niet vertrouwd - Internetters (i.e. iedereen) vertrouwen Facebook minder dan bijvoorbeeld Amzon en Google. Met name als het gaat om privacygevoelige data wordt Facebook argwanend bekeken. Slechts een derde van de Facebook-gebruikers is tevreden over het privacybeleid van Facebook, terwijl dat bij Amazon maar liefst twee derde is. Bloomberg


[Tour]

Wiggins wint - Bilbo Bradley Wiggins heeft als eerste Brit ooit de Tour de France gewonnen. Hij behield een ruime voorsprong van bijna drieëneenhalve minuut op ploeggenoot en nummer twee Chris Froome, ook een Brit overigens. Supersprinter Cavendisch won de massasprint op de Champs Elysées, maar niet voordat het peloton kilometerslang had moeten jagen op Jens Voigt, die ontsnapte en ongeveer eigenhandig standhield tegen het peloton. Hij werd ternauwernood ingerekend. NOS