Facebook komt met telefoon in 2013 en ex-Barclays-topman krijgt aardig zakcentje mee [Terwijl u sliep]

[Tech]

Facebook maakt een telefoon - Groots nieuws van regenjassen. Facebook is aan het werk met HTC om een smartphone te bouwen die zo gauw als de volgende zomer zal worden gelanceerd. Eigenlijk zou het ding aan het einde van dit jaar worden geïntroduceerd maar HTC had wat meer tijd nodig, volgens bronnen. Meer dan de helft van de 900 miljoen Facebook-gebruikers bekijkt de website wel eens op een mobiele telefoon. Kansen, kansen en nog een kansen. Bloomberg

Een blamage voor Zynga - De aandelen van Zynga zijn naar een absoluut dieptepunt gedaald nadat bekend werd dat de winstcijfers lager waren uitgevallen dan de verwachtingen. De online spelletjesfabriek rapporteerde een winst van 1 dollarcent per aandeel terwijl Wall Street rekende op 5 dollarcent. Maar wat pas echt pijn deed was de verlaging van het vooruitzicht op de jaarwinst: van $1,15 miljard tot $1,225 miljard in plaats van de $1,5 miljard waarop analisten hadden gehoopt. CNBC


[Suits]

Een nieuweling met een missie - De nieuwe president van de Wereldbank is vastbesloten om armoede te bestrijden via doelstellingen en maatregelen. Jim Yong Kim gaat er in volle passie voor zorgen dat de 1,3 miljard mensen die van minder dan $1,25 per dag leven een beter bestaan kunnen opbouwen, zo zegt hij in een interview. The Guardian

Obama verlengt plan van Bush - Het Amerikaanse Senaat heeft een voorstel geaccepteerd waarbij belastingkortingen worden verlengd die ooit door president George W. Bush zijn ingevoerd. Ironisch is wel dat juist de Democraten zich hier hard voor maakten, terwijl Bush een nogal gehate Republikein is. Aan de andere kant past het wel in Obama’s programma, want huishoudens met minder dan $250.000 inkomen worden fiscaal bevoordeeld. Fox News


[LIBOR]

Hier, neem dit mee - Jerry del Missier is onlangs opgestapt als COO bij Barclays vanwege rentemanipulatie maar dat weerhoudt de Britse bank er niet van om het heerschap een pakket van £9 miljoen mee te geven. Even voor de duidelijkheid: het LIBOR-schandaal heeft de bank tot nu toe al £290 miljoen gekost. Del Missier is een van Barclay’s best betaalde bankiers. The Telegraph

Nog een slachtoffer bij Barclays - Een topbestuurder van Barclays gaat de bank verlaten nadat ze minder dan twee jaar als voorzitster heeft gediend in de beloningscommissie. Ze is 'no longer able to devote sufficient time', aldus de verklaring. Na de ontmaskering van het LIBOR-schandaal drie werken terug zijn al drie topmannen vetrokken. The Wall Street Journal