Goud wordt weer heel groot, goed nieuws van Goldman Sachs en een punchline van Badr Hari [week 30]

Het is weer vrijdag en terwijl u nog even van de airco geniet, brengen wij u wat Apple zichzelf cadeau deed en dat Mitt Romney zichzelf een Brit vindt.

925'je van de week
Maar natuurlijk eerst onze bestgelezen posting. En die eer viel te beurt aan het leven van rijkeluiskindekes die halfnaakt en decadent op de foto gaan. Dat deze posting zo soeverein vooropgaat in de metingen, zegt ongetwijfeld meer dan u wilt erkennen. 

Goud geld
Als u een beetje spaargeld heeft, kunt u het beste in goud gaan, of een vrouw aanschaffen die ermee behangen is -  wat eigenlijk hetzelfde is. Volgens Peter Schiff (die kent u nog wel) wordt goud namelijk groter dan God. Komt doordat centrale banken denken dat ze economieën redden door ze vol te pompen met geld. Helaas devalueert dat geld en zoeken investeerders naar veilige havens. En dan is goud even klassiek correct als met twee woorden spreken.

Appletje voor de dorst
De meeste bedrijven houden graag een appeltje voor de dorst achter, gewoon wat liquide middelen voor als de zaken wat minder gaan. Maar Apple was beter voorbereid dan Noach. Ze zochten dus een bestemming voor die $110 miljard aan cash. Cook c.s. kochten een uiterst saai bedrijfje dat mobiele telefoons beveiligt. $400 miljoen was genoeg voor Authentec. Jammer, wij hadden gehoopt dat Apple een systeempje als dit zou aanschaffen. Gemiste kans. 

Goed nieuws van Goldman
We moeten natuurlijk niet op al teveel hopen in het economische tranendal dat de aarde is, maar onderstaand grafiekje mag ons blij verheugd stemmen. Als de trend in dit prachtige 'swirlogram' doorzet, zijn de vooruitzichten, als we het behoudend uitdrukken, aardig. En dan heffen we nu een hymne aan. 

I say, I'm rather Romney
Mitt Romney brengt momenteel een bezoekje aan het Land of Hope and Glory. Verloopt niet zo gladjes, want meneer de eventuele president in spe dacht dat Londen niet klaar was voor de Olympische Spelen. En liet dat ook weten. Om het goed te maken, heeft Romney nu een tegenreactie geënsceneerd zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Over-the-top. Zo verklaart hij 'a guy from Great Britain' te zijn. Bovendien voelen die eigenzinnige rotsen voor de Europese kust als 'home'. Sweet!

Badr Hari
We willen deze week afsluiten met wat stichtelijke woorden van 's lands bekendste vechtmachine. De man die Koen Everink gehandicapt trapte (hij trapte Everinks voet zo'n beetje van zijn been), liet in de Volkskrant weten wat dat onbestemde gevoel is dat normale mensen voelen na zo'n schanddaad. 'Spijt is gewoon verstand dat te laat komt.' Amen.

Een goed weekend!