Samsung verslaat Apple en Draghi praat euro in leven [Terwijl u sliep]

[Tech]

Facebook vertraagt - De omzetgroei van Facebook is voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal gedaald, terwijl de kosten enorm uit de hand liepen. Investeerders waren niet blij en straften Zuck & the gang af door de koers tien procent te laten zakken. Gemeten naar marktwaarde is Facebook momenteel 'slechts' $65 miljard waard; $35 miljard minder dan het bedrijf zichzelf gunde. WSJ

Samsung pakt marktaandeel Apple - Samsung vergroot zijn voorsprong op Apple in de smartphonemarkt. De toename zou vooral te danken zijn aan een gediversificeerd aanbod, van goedkope naar dure smartphones, en uiterst agressieve marketing. Laten we overigens het ongegeneerd kopiëren van Apple-producten niet vergeten. WSJ


[Markten]

Barclays deed het uitstekend met Diamond - Barclays heeft de verwachtingen overtroffen in Bob Diamonds laatste kwartaal als opperhoofd. Winst voor belasting steeg in het tweede kwartaal zo'n 13 procent, tot $6,64 miljard. Volgens de bank pleiten deze cijfers voor het 'universele bankiersmodel', vrij vertaald: zie je wel dat grote banken prima werken? Er wordt al langere tijd gesproken over beperkingen aan de grootte van banken. CNBC

Draghi spreekt - De baas van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft gezegd alles op alles te zullen zetten om de euro te redden. Vermoedelijk betekent dat dat de ECB geld nog gratischer wil maken. De markten waren dan ook buiten zinnen van vreugde; de euro en aandelenkoersen stegen en de rente op Italiaans en Spaans staatspapier daalde scherp. CNBC


[Auto]

Beschaving - Ford gaat een van 's werelds bestverkopende modellen, de Ford F150, van aluminium maken. Aluminium is veel lichter en draagt bij aan een lager brandstofverbruik, dat federaal verplicht is gesteld. Vooralsnog worden F150's van staal gemaakt, omdat de klant een stoere en sterke auto wil, vandaar de associatie met staal. Aluminium is dus een gok, want wie legt Jethro uit dat dat ook sterk spul is? WSJ


[China]

Mevrouw Bo Xilai verdacht van moord - Een tijdje terug was er nogal wat te doen om de ongekroonde kroonprins van de Chinese communistische partij. Meneer Bo Xilai zou nogal corrupt zijn en zijn vrouw een moordenares. Ze zou de Brit Neil Heywood hebben vermoord, toen hij weigerde een grote som geld over de grens te brengen. Vrouwlief is nu moord met voorbedachten rade ten laste gelegd.