Air-France KLM maakt duikvlucht en goud voor Nederland [Terwijl u sliep]

[Big corps]

Air France-KLM maakt duikvlucht - De Frans-Nederlandse vliegeniersenthousiastelingen hebben in de eerste helft van dit jaar een verlies van 1,26 miljard euro geleden, veel meer dan analisten hadden verwacht. Het is een verdubbeling van het verlies in dezelfde periode vorig jaar. Air France-KLM wijt het verlies aan hoge brandstofprijzen die de winst drukken. De omzet nam wel met 5,2 procent toe. NOS

Liborgate - In New York is een rechtszaak aangespannen tegen de hoofdverdachten in de zogenaamde Liborgate. Door de rente kunstmatig laag te houden, zijn financiële dienstverleners geld misgelopen. Hogere rentes hadden geresulteerd in hogere opbrengsten, aldus de klagers. Deze partijen willen nu - geheel onverwacht - een schadevergoeding. WSJ


[Europa]

'Grieken gehoorzamen' - Griekse leiders hebben ingestemd met het merendeel van de bezuinigingsmaatregelen die hun geldschieters eisten. Volgens een bron zijn de onderhandelaars het bezuiningsdoel van 11,5 miljard euro tot op anderhalf miljard genaderd. De leners van Griekenland zijn op reis dor het land dat ze miljarden kost, om te zien of de Grieken wel diep genoeg in hun vet snijden. De leider van de IMF-delegatie liet weten niet eerder te vertrekken dan wanneer de deal rond is. CNBC

'Geen concessies' - De voornoemde schuldenarenkaravaan trekt door Griekenland om te kijken of de bezuinigingsdeadlines wel gehaald worden. Falen is balen, want volgens de Duitse minfin Wolfgang Schäuble zal Duitsland geen enkele concessie meer doen en geen enkele deadline uitstellen. Griekenland ligt wat Duitsland betreft uit de euro als ze zich niet aan de afspraken houden. Businessinsider


[Olympische Spelen]

Opening fenomenaal - De opening van de Olympische Spelen in Londen, vrijdagavond, was een meesterwerk. En dat vinden niet alleen de Britse kranten. Mr Bean verveelde zich temidden van een orkest, Queen Elizabeth II speelde haar eerste cameo in een-tweetje met James Bond en eeuwen Britse geschiedenis kwamen in een paar uur voorbij. CNBC

Goud! - Marianne Vos pakte zondag voor Nederland het goud bij de wielerwedstrijd voor vrouwen. Het was een mooi geval van de beste wint. Ze ontsnapte, na enkele vermetele pogingen, uiteindelijke succesvol in het kielzog van de Russische Zabelinskaja. Samen met de Britse Armitstead reed dit trio tot de finish voor het peloton uit. Vos verrichte het meeste kopwerk maar wist er vlak voor de meet nog een winnende sprint uit te persen. Armitstead en Zabelinskaja pakten respectievelijk zilver en brons. NOS