Russische provider hekelt 'dictatuur' van Apple en LIBOR-fraudeurs waarschijnlijk aangeklaagd [Terwijl u sliep]

[Dictatuur]

Apple-dictatuur in Rusland – OAO Mobile TeleSystems, de grootste mobiele telefoonprovider in Rusland, bekritiseert Apple om het feit dat de iPhone alleen voor de vastgestelde prijs van $1000 mag worden verkocht in het land van Poetin. Dat maakt concurrentie nogal lastig omdat andere toestellen soms al voor $120 worden aangeboden. Een marketingtopman van de provider noemt het dictatoriaal en zegt erover: 'Being arrogant with your partners in big markets doesn’t pay off.' Bloomberg

China behoudt ban op Bloomberg - De Chinese regering houdt de blokkade op de website van het zakelijke persbureau Bloomberg in stand. De ban duurt nu al een maand. Hoewel periodieke censuur het land niet onbekend is, komt het weinig voor dat een website van dergelijke statuur zo lang geblokkeerd wordt door het regime. CNN

Twitter blokkeert journalist - Twitter heeft de onafhankelijke journalist Guy Adams geblokkeerd omdat hij op de netwerksite in een bericht het zakelijke emailadres had vermeld van een topman bij de sportafdeling van de Amerikaanse zender NBC. Adams was boos over de trage uitzending van NBC inzake de Olympische Spelen. Bloomberg 


[LIBOR]

Bankiers mogelijk op het strafbankje - Het Britse Serious Fraud Office (zo heet die instantie echt) heeft gedreigd met strafrechtelijke aanklachten tegen de bankiers die gerommeld hebben met interbancaire rentes. Door middel van bestaande wetgeving moet het mogelijk zijn om de krijtstrepen voor de strafrechter te dagen, denkt David Green, de directeur van de Britse waakhond. Meneer Green gaf geen details over de hoogte van de aanklacht maar een gevangenisstraf van 10 jaar zou niet ondenkbaar zijn. The Daily Telegraph

Functie van Hester is wankel - Vier jaar geleden werd Stephen Hester als de redder van Royal Bank of Scotland binnengehaald toen de bank ternauwernood overeind werd gehouden met staatssteun. Inmiddels staat door het LIBOR-schandaal zijn functie op het spel. De Britse bank wordt onderzocht en moet vanwege rentemanipulatie mogelijk boetes betalen en schikkingen treffen met toezichthouders. The Wall Street Journal


[Groot geld]

HSBC reserveert $2 miljard - HSBC heeft $2 miljard opzij gezet om verschillende incidentele kosten te dekken. Zo werd onlangs bekend dat de Britse bank Mexicaanse drugsbaronnen had geholpen met het witwassen van geld. De kosten daarvan - als in boetes en claims - worden geschat op $1 miljard. Ook moet HSBC nog iets oplossen met de Amerikaanse toezichthouder. Volgens het Senaat heeft de bank cliënten geholpen met geld wegsluizen naar geheimzinnige landen. CNBC 

Goed bezig, Londen - Er zijn al verschillende geluiden te horen over de vermeende slechte organisatie van de Britten. Maar het is in ieder geval zo dat de Zomerspelen in Londen een €1 miljard meer oplevert dan toen het sportevenement vorige keer in Peking werd gehouden. De Zomerspelen leveren deze keer €5,3 miljard op. NU.nl