Politie valt Barclays-filiaal in Italië binnen en Deutsche Bank loost 1900 werknemers [Terwijl u sliep]

[Law and order]

Barclays wordt ook in Italië aangepakt - De Italiaanse politie heeft een inval gedaan bij een Barclays-filiaal in Milaan. Daarbij zijn documenten ingenomen. De actie is onderdeel van een onderzoek naar de manipulatie van de LIBOR en de EURIBOR. De Amerikaanse en Britse autoriteiten hebben de Engelse bank overigens al voor meer dan £290 miljoen aan boetes opgelegd maar nog minstens 10 autoriteiten uit andere landen onderzoeken ook of het gesjoemel met de interbancaire rentes heeft plaatsgevonden. Financial Times

Taliban moet slachtoffers 9/11 compenseren - Een federale rechter heeft bepaald dat al-Qaida, de Taliban en Iran $6 miljard moeten betalen aan de nabestaanden van degenen die zijn omgekomen tijdens de terreuraanval op de twin towers in 2001. De uitspraak is uiteraard puur symbolisch. De drie partijen gaan dit nooit betalen. Boston Herald  


[Big Corps]

Google heeft een nieuw speeltje - Google koopt de start-up Wildfire voor $250 miljoen. Met Wildfire kunnen gebruikers social media accounts managen, zoals Facebook, Twitter en Linkedin, allemaal vanaf één website. Ook maakt het bedrijf het op die manier mogelijk om online marketing campagnes op te starten. De start-up bestaat vier jaar maar heeft al ongeveer 400 mensen in dienst. The Daily Telegraph

Winst van BP keldert behoorlijk - BP heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien dalen omdat het heeft afgeschreven op Amerikaanse onderdelen. Maar ondanks de eenmalige kosten is het resultaat alsnog slecht, zeggen analisten. De winst daalde ten opzichte van vorig jaar met 96% naar $238 miljoen. De Britse oliemaatschappij lijdt nog steeds aan de lange termijngevolgen van de olieramp. The Wall Street Journal


[Ontslag]

Voormalig interim-CEO van Yahoo vertrekt - Afgelopen mei nam Ross Levinsohn het stokje tijdelijk over als CEO van Yahoo omdat Scott Thompson werd ontslagen vanwege een leugen op zijn cv. Levinsohn werd toen interim-directeur. Helaas bleef het bij interim want Yahoo heeft onlangs onverwachts Marissa Mayer als permanente directeur aangesteld. Nou, dan hoeft het allemaal niet meer, zal Levinsohn hebben gedacht, want hij verlaat nu het bedrijf. Bloomberg

Bye Leute - Deutsche Bank gaat 1900 mensen ontslaan waarvan 1500 bij de investment banking-tak. Met deze actie moet €3 miljard worden bespaard. In totaal werken er meer dan 10.000 mensen bij de Duitse bank. Het aandeel steeg na het nieuws. Blijkbaar zien beleggers het als een voordeel dat banken werknemers lozen om minder kosten te maken. Eerder op dinsdag werd bekend dat de winst in het tweede kwartaal was gehalveerd. Businessweek


[Bankieren]

De een zijn brood … - BlueMountain Capital Management heeft doodleuk geld verdiend aan indextrackers waar JPMorgan juist geld aan heeft verloren. Het gaat om de indextrackers genaamd CDX IG-9. JPMorgan heeft al meer dan $6 miljard verloren omdat een handelaar met het spul liep te klooien. CNBC