Echte winnaars Facebook-IPO nu bekend, van gamen leeft u langer en u heeft een grootsch schandaal gemist [Week 31]


925'je van de week
Allereerst natuurlijk ons best gelezen artikel van deze week. Het was spannend; u klikte eerst gretig op een sexy Spaanse commercial die alleen gecensureerd op TV mag, maar wat 's lands grootverdieners eigenlijk verdienen vond u interessanter. Ondermaats presteren en toch jaarlijks zes nullen bij mogen schrijven. Bravo! U las het hier

‘Wie heeft de langste’ van de week
De Superyacht Times maakte een lijstje met de honderd langste superjachten in the world. De langsten: Al Said (155m) van de Sultan van Oman staat op drie, Dubai (161,8m) van Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum pakt plaats twee en Eclipse (162,5m) van Abramovich is het langste. Het lijstje blijft trouwens niet lang in deze samenstelling; in Duitsland is het nieuwe langste superjacht ter wereld in aanbouw

Vastlopert van de week
Bij de Knight Capital Group laat men deze week zien hoe belangrijk een handige ICT’er in uw bedrijf is. KCG is door een computerstoring in een half uur $440 miljoen armer geworden. Wat er precies fout gegaan is weet men niet, maar Businessweek legt het u hier duidelijk uit. 

Tip van de week
U wist het nog niet, maar uw office-computer gebruiken voor hele andere doeleinden dan Excell verlengt uw leven. En dan hebben we het niet over NSFW-praktijken zoals de jongedame hierboven. Neen, volgens Jane McGonigal moet u gamen. Geen spelletje bij de hand? McGonigal heeft toevallig SuperBetter voor u klaarliggen. Oja, en ook een TEDtalk. 

Winnaars van de week
There’s no free lunch on Wall Street, dat weet u. Zelfs niet bij een Facebook-IPO. Aandelen in het sociale medium zijn nu eigenlijk al geen cent meer waard, maar er zijn mensen die hun aandelen vóór de koersdaling verkocht hebben. Wie? Business Insider zette bedragen en namen van deze winnaars op een rij

Gemiste schandaal van de week
Volgens de Huffington Post wordt u op TV te weinig ingelicht over het grootste financiële schandaal evah. Bij deze, 925 knapt het vuile werk op waar NBC, CNN en Fox niet capabel genoeg zijn. Er is ergens een schandaal met banken, rentes, Libor en fraude. U weet wel, mannen in pak, rode cijfers en moeilijke woorden. Wij weten het ook niet precies, het is niet op TV. Een duidelijke uitleg bij Der Spiegel.

Een goed weekend!