Merkwaardige Nike-reclame met obesitasklant [VIDEO]

Textielboer Nike heeft een nieuwe reclamecampagne genaamd Find Your Greatness. Wat er - behalve het lijf - precies groots is aan de te dikke 12-jarige Nathan is een raadsel.

Of juist niet. Want dat is precies de boodschap van de campagne. Groots kan iedereen zijn. Ook een Amerikaans obesitaskind dat een minuutje voor de camera aan het joggen is. De comments onder de Youtube-video zijn hilarisch en hebben een ongekend hoog MTV-gehalte.

Neem deze van StevetheSportsGuy: 'This kid serves not just as an inspiration to me, but all of mankind.' Ho, wacht even. Let me get this straight. Een veels te dik kind dat besluit een eindje te gaan joggen is tegenwoordig een inspiratie voor de mensheid?

Als mensen zo erg in de wolken zijn en elke vorm van rationaliteit loslaten, weet je dat een reclamecampagne geslaagd is. Want dat is het. Reclame. U weet wel: een creatie om de burger te dure spullen te laten kopen die ergens in lage loonlanden in elkaar worden geknutseld.

Ach, in een wereld waarin een voetbelftal het logo van Burger King draagt en McDonalds een hoofdsponsor van de Spelen is, kan alles.